NyheterTävlingar

14-åring utmanar Julia Engström

Julia Engström får sällskap av flera kända golftjejer på Emirates Golf Club. Georgia Hall, Charley Hull, Minjee Lee och Lydia Ko är några namn som dyker upp på startlistan. Men hon får även oväntat motstånd av en 14-år ung tyska.

Världens blickar på sig

Blickarna är riktade också mot Chiara Noja, som gör sin första start på touren. Hon är en supertalang med ett handicap på +5. Hon är nyinflyttad till Dubai med familjen och är överlycklig att få vara med i tävlingen på hemmaplan och pröva vingarna mot proffsen. Självfallet har hon sitt eget instagram-konto och här kan vi se hur svingen sitter.

View this post on Instagram

☀️

A post shared by Chiara (14yo) (@thechiaranoja) on

– Jag kunde inte tro att det var sant när tävlingsledningen kontaktade mig för att meddela att jag har en startplats. Tack vare dem kommer jag att kunna testa mig mot några av de absolut bästa spelarna i världen. Jag jobbar hårt på mitt spel varje dag och förhoppningsvis kommer jag att kunna utnyttja den här inbjudan och visa både för touren och mina medspelare att jag förtjänar den här chansen, säger Noja till pressen.

Julia Engström

Halmstadstjejen Julia Engström laddar med favoriträtten sushi och njuter av solen i emiratet. Siktet är inställt på seger.

Siktet inställt – bli världsetta

I mars tog hon sin första titel på Europatouren. Nu vill hon bli bäst i världen.
– Ja, absolut. Det har jag varit tydlig med i många år. Men det gäller att ha lite kul på vägen också.

Julia började spela golf som fyraåring. Familjen flyttade från Bjärred till Halmstad, där hon gick på Aspero idrotts­gymnasium. Julia Engström valde att satsa aktivt på ­golfen samtidigt som hon slutade med tennis 2013. Två år senare kom hon med i landslaget och blev golfproffs 2018. I dag är hon 19 år, bor i Halmstad med sina föräldrar, läkare ­respektive lärare, och lillebror.

Foto Instagram, Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights