Golfbanor utomlandsGolfpärlor

3 golfbanor i Hamburg värda ett besök

Hamburger GC Falkenstein

Det finns en trio golfbanor i Tyskland som är väl värda ett besök. Ett av Hamburgs verkliga guldkorn, belägen i stadens västra utkant Rissen är Hamburger Falkenstein Golf Club.

Hamburger Falkenstein hamnar ofta högt på rankinglistor över kontinentala Europas bästa banor, vilket är förtjänat då det är en underbar parkbana där varje hål äger sin egen charm och karaktär, och de tekniska utmaningarna bidrar till en rolig runda.

Hamburger Falkenstein

Treudelberg Golf & Country Club
Harmoniskt inbäddad mitt i Alstertal nationalparks vackra landskap och med Hamburg en halvtimme bort är Treudelberg med sina 27 hål perfekt för att kombinera avkoppling och cityliv. Som Hamburgs enda golfresort är det också en oas för den som vill bo komfortabelt i direkt anslutning till en mästerskapsbana med perfekta fairways och utmanande vattenhinder.

Gut Kaden Golf & Country Club

Belägen i ett naturskönt område norr om Hamburg är Gut Kaden ett nämnvärt guldkorn. Den ursprungliga 18-hålsbanan öppnade 1984 och fick tillskott av ytterligare 9 hål under 90-talet. De tre slingorna är ungefär lika långa och håller hög kvalitet i stort sett året om. Banan har vid flera tillfällen stått värd för tävlingar på Europatouren (då spelas slinga B och C som bjuder på extra många utmaningar i form av vatten och bunkrar.

Av Jenny Olsson
Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights