Golfbanor utomlandsGolfpärlor

5 farligaste golfhålen i världen!

Slukhål, branta klippor och kvicksand…Det är inte bara djupa bunkrar och golfbollar som kan fara som projektiler genom luften som kan skada spelare på golfbanan. Här bjuder vi på en liten varning – 5 golfhål som du inte bör slappna av på när du spelar.

Djävulshålet i Mexiko.

Visst är det underbart att njuta av frisk luft och vackra landskap när man spelar en runda i goda vänners lag. Men helt säker kan man aldrig vara ute på fairway. Det gäller att se upp när någon ropar ”fore” och utomlands kan det dyka upp en och annan giftig orm eller – ännu värre – en alligator.

farligaste banorna krokodil

Men sen finns det golfbanor som borde locka alla som vill ha lite spänning som extra krydda till golfspelet. Stup, vatten och landminor är ingredienser på några av världens farligaste banor.

Vilka är då dessa 5 farligaste golfhål?

5. Det gäller att inte ha höjdskräck på hål golfbanan i Sydafrika, där utslaget ligger på en klippavsats. Världens svåraste golfhål är troligtvis ”The Extreme 19th” på Legend Golf & Safari Resort i Sydafrika. Utslagsplatsen är på toppen av ett högt berg och kan endast nås med helikopter. Det tar 30 sekunder innan golfbollen förhoppningsvis landar på green – 400 m längre ner. Ingen har ännu lyckats slå en hole-in-one. Och det finns en stor prissumma som väntar den skicklige golfare som lyckas.

4. I Frankrike finns det en bana vid namn Golf Bluegreen Dunkerque Grand Littoral. Där är flera av hålen byggda som geometriska symboler. Att designern av denna unika golfupplevelse inspirerats av en minigolfbana är tydligt. Ett av hålen har en green formad som ett hjärta. Romantiskt, javisst, men inte helt lätt att spela för kärlekspar.

3. El Camalóen GC i mexikanska Playa del Carmen. På blåsiga hål 1 finns en bunker som påminner om en grotta.

Den är placerad 300 meter från tee och omfattar 55 kvadratmeter av fairway. Bunkergrottan kallas för ”djävulens mun”.

2. Inbäddat mitt i en triangel av minor finns en par 3-bana med namnet Camp Bonifas i Sydkorea. Den ligger i en krigszon, låter det trevligt? Nej, banan är absolut ingen turistvänlig bana.

1. Den mest ovanliga green som du kan spela är hål 14 på Coeur d’Alene Golf Resort, Idaho i USA. Golfbanan är superlyxig och helt makalös. Femte hålet har byggts med hjälp av dynamit.

Hål 14, par 3. Detta hål är unikt i sitt slag. Scott Miller har tänkt till och så till att skapa något som känns helt overkligt. Han såg till att pallra upp nästan 1 400 kvadratmeter green på 105 betongblock. Möjligen är det också världens mest dynamiska hål, då längden kan skiftas efter humör med ett enkelt knapptryck på det dator-styrda kontrollsystemet. Även om ett antal bollar åkt i Coeur d’Alene stoppas inte golfaren från att äntra The Putter Shuttle. En elstyrd båt transporterar spelarna ut till hålet – och tillbaka.

Här kan ni se filmen om dessa 5 farliga golfhål!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights