Golfbanor i SverigeGolfpärlorNyheter

Veckans svep – Golfklubbarna önskar Gott Nytt År

Sveriges alla golfklubbar hälsar ”God fortsättning och Gott Nytt År” till medlemmar och nya spelare, och vi kan här se vilka sociala kanaler som sticker ut i bruset av härliga vinterbilder och trevlig samvaro.

Först ut är Mölle GK har en medelhavs-air kring sig sommartid. Om vintern är klubbhuset som ett gulligt pepparkakshus och är julen personifierad. Själva skriver kansli-personalen så här om sin klubb:

-Gäster som besöker oss för första gången brukar säga, att det känns som att man inte är i Sverige. Många tycker att vår klubb och bana andas brittisk känsla och andra gör liknelser med exempelvis Amalfikusten i Italien. Vi antar att de sistnämnda syftar på resan till och från Mölle by och utsikten från åttans tee. Inte konstigt att vägen heter Italienska vägen.

Mölle Golfklubb Foto: Facebook

Idag känns det dock som man befinner sig i en alpby och känslan förstärks när man kommer in i Kullagårdens Wärdshus och ser den öppna brasan som är tänd för dagens hotell- och konferensgäster.

Som du säkert förstår är banan stängd idag men vi öppnar den igen så fort vädret tillåter det.

Näst på tur står trevliga Visby Golfklubb, som många av våra läsare tycker är en av de mest förstklassiska golfklubbarna i landet. Vi får följa med till ön i Östersjön och klubbens restaurang söker förstärkning. Kanske känner du någon som du kan tipsa om jobbet?

Sala Golfklubb berättar på sin Facebook-sida att det varit både upp och ned under året. Omtumlande omvärld har skapat oroligheter också i golfbranschen.

Lundsbrunn GK tipsar om att det går utmärkt att följa med till solen i Spanien. Är du golfsugen och vill hänga på. Läs då mer i inlägget nedan.

Tydligen är efterfrågan enorm och golfklubben har nu hörsammat alla golfare som längtar efter en härlig golfresa.

-Många har frågat om golfresa våren 2023 och nu har vår resebyrå tagit fram detta förslag. Resmålet ligger mellan Marbella och Estepona i Spanien. Hotellet ligger vid stranden och 7 dagars golf ingår med 36 hål om dagen om man önskar. Vi har starttider bokade.I resans pris ingår frukost lunch och middag samt alla drycker efter kl. 17.00 på hotellet, skriver Lundsbrunns team på Facebook.

Vill man inte resa i väg mitt i förkylnings – och covid-tider, finns det andra sätt att stilla golfabstinensen. Varför inte åka till Mälaröarna och svinga inomhus?

Det finns alla möjliga sätt att spela golf på i vinter. Så härligt med alla fina nyårshälsningar. Vi tackar alla golfklubbar för fint samarbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights