NyheterTävlingar

5 saker du måste veta om Solheim Cup

Sjutton också! Så var det då dags för Solheim Cup igen – den sjuttonde omgången av upplagan börjar på lördag. Inverness Club är platsen för dramat. Det är en historisk Donald Ross-designad bana, som har varit värd för fyra US Open och två PGA -mästerskap.

Suzann Pettersson
Suzann Pettersen firar vinsten i Solheim Cup

USA har vunnit sju av åtta gånger när matchen spelats på andra sidan Atlanten. Europa vann senaste gången 2019 på Gleneagles då Suzann Pettersen slog i den vinnande putten. Hon är tillbaka som vice kapten för Catriona Matthew, som kommer att försöka bli den första europeiska kaptenen att vinna två gånger.

– Att vinna Solheim Cup i Skottland var en dröm som gick i uppfyllelse, men att följa upp det med en seger i USA skulle vara ännu bättre, säger Matthew.

5 saker bra att veta om Solheim Cup 2021

1 Räkna med systrarna Korda

Solheim Cup är naturligtvis en lagtävling, men med tanke på att det är ”Kordas år” – med systrarna som vunnit fyra gånger på LPGA plus Nellys OS -guld – får fansen en bonus den här veckan eftersom de sannolikt kommer att se ”Team Korda” i aktion flera gånger.

Jessica Korda
Systrarna Korda – Jessica och Nelly

Världsettan och olympiska mästaren Nelly Korda, är favorit till segern. 

Systrarna har toppat de flesta listorna över ”hetaste golftjejerna” och 2017 fick de utmärkelsen ”Vackraste golf-damerna” och ett stort reportage gjordes på Golf.com i USA.

USA
Kapten: Pat Hurst
Nelly Korda
Danielle Kang
Ally Ewing
Austin Ernst
Lexi Thompson
Jessica Korda
Megan Khang
Lizette Salas
Jennifer Kupcho (rookie)
Brittany Altomare
Yealimi Noh (rookie)
Mina Harigae (rookie)

2 Två svenskor är med i Team Europe. Anna Nordqvist gör sitt sjunde Solheim Cup och är inte bara äldst av alla spelare i de två lagen, hon är också den med klart mest Solheim Cup-meriter. Madelene Sagström är det svenska golfundret från Enköping som ska se till att ta att Europa vinner i år. Madelene Sagströms golfkarriär tog fart när hon var 13 år. Då bestämde hon sig för att satsa på golf på riktigt och några år senare började hon på Golfgymnasiet i Perstorp/Klippan. Därefter fick hon möjlighet att studera och spela golf på LSU (Lousiana State University i Baton Rouge, USA).

EUROPA
Kapten: Catriona Matthew
Emily Kristine Pedersen, Danmark
Georgia Hall, England
Anna Nordqvist, Sverige
Sophie Popov, Tyskland (rookie)
Charley Hull, England
Carlota Ciganda, Spanien
Céline Boutier, Frankrike
Matilda Castren, Finland (rookie)
Nanna Koerstz Madsen, Danmark (rookie)
Leona Maguire, Irland (rookie)
Mel Reid, England
Madelene Sagström, Sverige

3 Tv-tiderna

Sändningsrättigheterna till Solheim Cup ägs av Discovery, som sänder matchen i Kanal 9. Kommentatorer är Björn Hedman och Helen Alfredsson.

4 Platsen för dramat är Inverness Club i Ohio. Golfbanan grundades 1903, då många av Toledos rikaste medborgare köpte ett mark och byggde en niohåls golfbana.

5 Datum
Årets Solheim Cup inleds först på lördag och avslutas på måndag, som är en helgdag i USA.

6 Spelformat
Tolv spelare i varje lag. Matchspel i 3 dagar, 16 foursome- & bästbollmatcher de första två dagarna följt av 12 singelmatcher på måndagen den 6 september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights