Nyheter

Vad gör Bubba Watson i Team USA:s omklädningsrum?

Bilden på Solheim Cup-lagen kablas ut världen över – på lördag är det rafflande tävling igen mellan två kontinenter. Europa mot USA. Kikarn man lite närmare på lag-USA ser man tydligt en liggande man framför de poserande damerna. Ja, ni känner säkert igen honom också. Bubba Watson är på plats i Ohio. Varför frågar många.

Bubba ringde

Anledningen till varför den vänsterspelande PGA-tour-golfaren är där är flera.
– Watson ringde för några veckor sedan för att fråga hur han kunde hjälpa till. Watson har varit i Team USA: s omklädningsrum och berättat historier och gått med under träningsrundor, berättar nu assisterande kapten Angela Stanford.

Stöttar damerna

– De berättade sina bästa tips, hur man slår olika slag, och jag tycker att det är riktigt coolt. Han är på plats och vill bara vara tillgänglig för frågor och han vill ge sitt stöd, och jag tror att det är det som gör det så speciellt en sådan stor mästare går runt och är hjälpsam.

Bubba vill verkligen att damerna ska vinna tävlingen. Själv har han haft ett par år där han inte mått bra. Han har stundtals lidit av svår ångest och mental ohälsa. Vid ett flertal gånger han han trott att hjärtat spökar och han har fått sjukhusvård för hjärtattacker som sedan visat sig vara ångestsyndrom. Han har ADHD och har ofta svårt att trivas i stora sociala grupper. Därför är det viktigt att han för egen del och för USAs-golfdamer att han är på plats ocks kan berätta om hur man kan göra för att må bättre när hälsan svajar. Att vara på resande fot och att handskas med den ständiga press det innebär att spela på touren, kräver att den mentala biten också är i topptrim.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights