Golfsnack to go – pizza med filodeg
Vill ni smaka ett mumsigt tilltugg att ha på en buffé eller som en liten förrätt? Då passar golfpizza gjord på filodeg perfekt. Den går snabbt att tillaga och kan toppas med dina personliga favoriter. Här bjuder vi på ett recept från Mathem, där man valt att toppa den med löjrom, creme fraiche, rödlök och dill!
Filodegspizza
- 250 g Filodeg
- 1 st Bakplåtspapper
- 25 g Mat & Bak Smör
- 1 krm Svartpeppar Malen
- 1 dl Creme Fraiche Naturell
- 150 g Riven Västerbottensost
Topping
Tillagning
1. Värm ugnen till 210 grader.
2. Pizza: Lägg 4 filodegsark på en plåt med bakplåtspapper, pensla med smält smör mellan varje ark. Bred ut creme fraiche på filodegen och krydda med svartpeppar. Strö över ost och gratinera i ugn i ca 10 min.
3. Topping: Skala och finhacka rödlök.
4. Låt pizzan svalna en aning. Klipp eller skär ut portionsbitar och lägg upp pizzabitarna på ett fat.
5. Toppa med creme fraiche, löjrom, hackad rödlök och dillvippor.
Recept: Mari Bergman