Smörrebröd Buono med kycklingmedvurst
Vad sägs om en matig macka med smakrik kycklingmedvurst toppad med massa italienska smaker? Magi! Smörrebröd Buono med kycklingmedvurst har vi receptet på här. Är ni intresserade av att veta hur gott det blir och hur man gör en matnyttig smörgås med alla goda ingredienser som mättar efter en lång golfrunda?
Servera kycklingmedvurstsmörrebrödet exakt när du vill på dygnet! Blir det som brunch, middag eller nattamat är
det gott med en kall öl till.
Fick fria händer
Mattias ”Fredagskocken” Larsson fick fria händer att ta fram ett recept med en ny kycklingmedvurst. Han bjuder på ett oemotståndligt smörgås-recept med smak av Italien. Med några få ingredienser lagar du snabbt och enkelt denna härligt matiga macka, lika god till frukost och brunch som till en lättare lunch eller middag.
4 portioner
Tillagningstid: 15 minuter
1 förpackning Lönneberga Kycklingmedvurst (á 120 g)
4 skivor vitt surdegsbröd
8 kokta kronärtskockshjärtan
8 soltorkade tomater i olja
olivolja
Örtspread
100 g cream cheese
1 liten vitlöksklyfta
3 msk hackad basilika
2 msk hackad ruccola
Såhär gör du
Örtspread: blanda ihop ingredienserna.
Tillbehör: dela kronärtskockorna och tomaterna på hälften.
Surdegsbröd: stek brödet i rikligt med olivolja på medelhög temperatur tills de har en frasig yta.
Servering: bred generöst med örtspread på brödskivorna och lägg på kycklingmedvurst, kronärtskockshjärta och
soltorkade tomater.