NyheterTävlingarUSA

A. Lim Kim vann US Women’s Open 2020

Birdie, birdie, birdie – det blev den okända sydkoreanskan A. Lim Kims formidabla avslutning i den 75:e omgången av US Women’s Open. En ny stjärna var född! Med en otroligt fin uppvisning på banan på måndagen slutade hon på 3 under par, vilket räckte för seger.

En glädjens dag för A. Lim Kim

Med munskydd på såg man ändå hur den 25-åriga segrarinnan lyste av glädje. Ära, berömmelse och en check på tio miljoner kronor. Medaljen tog hon på sig själv i pandemi-eran och lyfte den blanka pokalen.Hon stegade fram till mikrofonen för att hålla segertalet. Innan dess hälsade hon på föräldrarna via en tv-skärm. De vinkade och tårarna rann på både mamma och pappa som gratulerade dottern. Så lyckliga och stolta!

Tolk översatte

Tolken översatte frågorna som A Lim Kim fick. Engelskan sitter inte än för sydkoreanskan som spelade sin första US Women’s Open någonsin. Ovan vid klimatet och banorna i USA lyckades hon ändå kamma hem en vinst i stortävlingen.
– Jag är glad att jag hann komma hit ett par dagar innan det började så att jag hann förbereda mig ordentligt och träna på banan. Just nu har jag inte riktigt förstått att jag har vunnit. Men det är klart att det kommer att kännas otroligt skönt, sade en frusen segrare.

– Jag tittade på ledertavlan på hål 14:e hålet och då förstod jag vad jag måste göra. Att jag låg så pass nära en seger.

Trots att spelet inte nådde hela vägen till en seger, var Amy Olson nöjd:
– Jag kunde inte göra så mycket bättre. A Lim Kim spelade mycket bra i dag, sade amerikanskan innan tårarna kom.
– Det har varit jättetufft.

Hon vann inte ,men visade ändå upp en fantastisk bedrift. Med sorgen i hjärtat för svärfar som plötsligt gick bort och sen den iskalla kylan som svepte in. Amy Olson hade marginalerna på sin sida, i alla fall på hål 14, där bollen studsade farligt nära bunkern och upp på green. Amy Olson har haft en omtumlande helg med dödsfallet i familjen. Hon gick finalronden och det var en bedrift eftersom hela rundan var en känslomässig bergochdalbana. Amerikanskan satte långputten på sista hålet och blev två under par och kom delad tvåa med Jin Young Ko från Sydkorea.

Hon grät öppet på artonde hålet när all anspänning rann ur henne. Så fokuserad hon varit hela dagen och så imponerande spel Olson levererade i årets US Women’s Open 2020.

Shibunoh

22-åriga japanskan som ledde inför sista varvet kom på fjärde plats. Shibuno hade endast en tröja på sig under sista varvet till skillnad från motspelarnas dunjackor…Det såg kyligt ut och kanske var hon en aning kall, då det fina spel hon visade upp tidigare i veckan, var som bortblåst. Men med tanke på att hon är debutant i tävlingen och bara 22-år imponerade hon ju förstås. Och det stora leendet var tillbaka när hon satte den avslutande långputten på artonde hålet.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights