Golfbanor i USANyheterTävlingar

Starkt jobbat Maja – satte nytt rekord

10 svenskor grävde guld i USA. De kämpade och en av dem slog nytt rekord. Maja Stark blev bästa svenska amatör i US Women’s Opens 75-åriga historia. Grattis, får man ju säga! Imponerande – och starkt… Ja, Maja Stark kommer att ha mångas blickar på sig i framtiden efter insatsen i går på Champions Golf Club i Texas. 21-åringen hade som mål att bli bästa amatör i tävlingen och lyckades. Hennes resultat, en delad 13:e-plats, är mycket bättre än vi har sett tidigare.

Foto: Getty Images

Nu dammade Maja av Linn Grants tidigare rekord från två år sedan med resultatet delad 57:a. Maja Stark blev dessutom delad bästa svenska totalt sett i mästerskapet tillsammans med proffset Linnea Ström.

Svåra greener

Champions Golf Clubs Cypress Course var inte den lättaste banan att spela för amatören, som efter sista varvet berättade om kylan, vindarna och de hårda och snabba greenerna. Det var utmanande för golftjejerna att attackera hålen med flaggplaceringar i lutningar, som gjorde även korta returer svåra. Trots att Maja Stark brukar ha det svårt på green, tyckte hon att det gick bättre än förväntat i Houston. Däremot fungerade inte drivern på hela veckan.

Firades på födelsedagen

I början av tävlingsveckan fyllde Maja år. Hon firades av svenska teamet med cupcake och kaffe. Man får ju verkligen säga att det blev en bra födelsedagsvecka för Maja, som gjorde bäst i från sig av alla 10 golfspelarna från vårt avlånga land.

De andra 21-åringarna

Jämnåriga Frida Kinhuld, 21, från Fiskebäckskil på västkusten gjorde sin första major som proffs, men missade kvalgränsen i US Women’s Open med stor marginal. Efter två dagars spel stannade Frida Kinhult på 154 slag vilket var nio fler än de som klarade kvalgränsen och som fick spela vidare under helgen.

Läs mer på Golfbladet.se om amatörerna>>

Frida Kinhult
Frida Kinhult.

Lite snopet blev det allt också för 21-åriga Linn Grant, som gick i ledarboll den tredje dagen av US Open i Houston i Texas. Svenskan var delad tvåa när hon hamnade i vattnet och fick droppa på det tionde par 4-hålet. Hon duffade chippen och bollen kom bara halvvägs upp på den ondulerade greenen och rullade sedan tillbaka i dammen. Där och då slog hon vinsten i spillror. Med 8 slag på hål 10 gick drömmen i bitar för amatören. Det blev 78 slag för dagen.

Läs mer om Linn Grant på Golfbladet.se>>

Foto Gett Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights