NyheterTävlingar

Abraham Ancer vann FedEx St. Jude Invitational

– Det är din dag idag.

Abraham Ancers caddie, Benji Thompson upprepade orden till sin spelare på de sista nio hålen den sista dagen av WGC-tävlingen FedEx St. Jude Invitational. De jagade sin första seger på PGA-touren och när förutsättningarna dramatiskt ändrades under det sista varvet på TPC Southwind och det började blåsa upp, kom läget för Ancer att ta sin historiska seger.

– Det är din dag idag.

Och det blev Ancers dag till slut.

– När jag gick av den 16:e greenen kunde jag inte tro mina ögon när jag såg att var i delad ledning. Jag trodde att jag låg fyra slag efter. Det var en galen dag, sa en lycklig vinnare efter tävlingen.

Harris English
Harris English

Det som till en början såg ut att bli en uppgörelse mellan Harris English och Bryson DeChambeau blev till slut ett särspel mellan tre spelare. Ingen av dem hette English eller DeChambeau. För när vinden ökade under eftermiddagen blåste ledarbollen bort totalt på de sista nio hålen. Två vattenbesök för English på 11:an och 13:e gjorde att han kom in på 73 slag, ett slag från särspelet. Ännu tyngre gick det för DeChambeau som gick de sista nio hålen sex över par och delade 8:e platsen.

Spurtade

Istället blev det en rafflande avslutning där japanen Hideki Matsuyama spurtade furiöst och kom in på 63 slag, total 16 under par. Även Sam Burns slutade på 16 under par efter en fin 64-runda. Och när Abraham Ancer gjorde par på det 72:a hålet kunde han förvånat konstatera att han nu skulle gå ut i särspel. Med två spelare som spelat klart för länge sedan.

Efter ett flertal topplaceringar kom till slut den första segern för Abraham Ancer.

Ancer gjorde succé i Presidents Cup 2019 och många trodde att han inom kort skulle vinna på PGA-touren. Men det har endast blivit ett antal andraplatser och han har varit nära att vinna, utan att lyckas.

Varit nära att vinna

– Jag ville inte sätta för mycket press på mig inför särspelet. I de tävlingar jag varit nära att vinna, har jag gjort allt jag kunnat, det har bara inte gått min väg. Jag visste att jag kommer att vinna en dag, det gäller bara att ha tålamod, menade Ancer.

Benji Thompson fortsatte med sina uppmuntrande ord på och på väg till det första särspelshålet sa han återigen till sin spelare:

– Det är din dag idag.

Och det var Abraham Ancers dag. Han tog chansen. Det första särspelshålet delades på par och på det andra kom läget. Matsuyama missade sin långa birdieputt och när det var dags för Ancer kände han matchspelsinstikterna från Presidents Cup göra sig påminda. Han kunde nu sätta press på Burns. Ancer satte sin birdieputt och när Burns missade sin var saken klar.

I och med segern avancerar Ancer till sjätte plats i FedExCup. Han är den fjärde spelaren från Mexiko att vinna på PGA-touren och den andra den här säsongen. Han rusar även upp på världsrankingen från en 23:e till en 11:e plats.

Klicka här för att komma till slutresultatet.

Här kan ni se bästa slagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights