NyheterTävlingar

Birdiefesten fortsätter på TPC Southwind

Ledaren efter det första och andra varvet, Harris English behåller ledningen även inför avslutningsvarvet av WGC – FedEx St. Jude Invitational. English jagar sin tredje seger för säsongen på PGA-touren och tar över ledningen i FedEx Cup om han vinner i Memphis.

Amerikanen fortsätter att imponera på sin favoritbana, TPC Southwind. På lördagen gick han runt på 65 slag, fem under par, och är hela 18 under par inför avslutningsrundan.

– Jag älskar den här banan och jag älskar att spela under press. Jag är medveten om att det är många duktiga spelare som jagar mig, men jag känner mig trygg på golfbanan nu och ser fram emot söndagen, sa English efter sin runda.

Bryson DeChambeau

Han jagas av ett koppel spelare som efter sina varv på lördagen började finslipa på det som inte riktigt fungerade på banan. Cameron Smith gick direkt till rangen efter sin runda och tränade drivar efter att ha träffat endast fem fairways från tee. Smith är två slag bakom English. Bryson DeChambeau gick runt på 63 slag men var ändå inte nöjd med sin puttning och tränade kortputtar i timmar på lördagskvällen. Scottie Scheffler är fem slag bakom English och nötte bunkerslag efter sin 67-runda.

Harris English har varit i ledning sedan den första dagen och njuter av tillvaron.

Harris English gjorde några intervjuer och åkte sedan direkt hem. Han menade att han var nöjd med sitt spel och behövde inte fixa till något. Han har två segrar på PGA-touren i år, ligger femma i FedExCup och mår bättre än någonsin.

– I många år försökte jag kopiera andras svingar istället för att lita på min egen sving. Nu är jag mig själv, har förfinat min sving, vet hur den fungerar och njuter på golfbanan.

Njuter av utmaningen

Bryson DeChambeau njuter också av utmaningen. Han kom in den här veckan med få förväntningar efter att ha missat OS på grund av ett positivt Covid19-test, men trots några tappade kilon och lite sämre svinghastighet är han med i täten inför det sista varvet.

– Jag har tappat lite fart i klubban, men inte så mycket. Å andra sidan verkar det ha hjälpt mig den här veckan eftersom jag träffat väldigt många fairways, menade DeChambeau som går ut i ledarboll med English på söndagen.

Abraham Ancer jagar sin första seger på PGA-touren.

I bollen före går Cameron Smith och Abraham Ancer. De båda har spelat Presidents Cup tillsammans och gillar att spela med varandra.

Kul att spela med Cameron

– Jag måste skjuta en låg score imorgon om jag ska kunna vinna. Det ska bli kul att spela med Cameron, vi brukar ha kul på banan och vi kommer båda ha koll på leaderboarden, sa Ancer om avslutningsvarvet.

Så här i efterhand kan vi se vem som vann. Här kan ni se en film på bästa slagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights