NyheterTävlingar

Abu Dhabi HSBC Championship flyttar till Yas Links

Abu Dhabi Sports Council och European Tour har beslutat att Abu Dhabi HSBC Championship kommer att flytta från Abu Dhabi GC till Yas Island nästa år när landet är värd för den inledande Rolex Series-tävlingen säsongen 2022.

Abu Dhabi HSBC Championship spelades för första gången 2006 och har i 16 år på raken avgjorts på Abu Dhabi Golf Club. Men nu är det alltså dags för ett byte av golfbana för tävlingen. På Yas Island kommer det att hända mycket framöver och Abu Dhabi ska bygga om området som ska bli deras främsta fritids-, handels-, och underhållningscentrum och tanken är att allt ska stå klart 2030.

En av världens bästa banor

Spelarna i Abu Dhabi HSBC Championship får en helt annan typ av bana att tampas med. Kyle Phillips skapelse är mellanösterns första linksbana och ligger ständigt topp-50 när världens bästa banor ska rankas. De tre avslutningshålen är även banans tuffaste vilket kan ge spännande upplösningar när tävlingen spelas där i januari. För åskådarna torde flytten innebära ett rejält lyft. På Yas Island finns ett enormt utbud att ta del av, förutom själva golfen, då de befinner sig på en av världens största nöjesdestinationer.

Yas Links med Ferrari World och Formel 1-banan i bakgrunden. Foto: Jacob Sjöman.

– Vi är glada över att välkomna Abu Dhabi HSBC Championship till Yas Links Abu Dhabi. Detta tillkännagivande förstärker ytterligare vårt långvariga partnerskap med Abu Dhabi Sports Council för att få sportevenemang i världsklass till UAE:s huvudstad. Att få hit stora sportevenemang är en viktig del av vår strategi och unika vision för att ytterligare positionera Yas Island som en global toppdestination för fritid och underhållning, berättar Mohamed Abdalla Al Zaabi, VD för Miral Asset Management.

– Abu Dhabi HSBC Championship och Yas Links erbjuder våra spelare och fans en upplevelse utan dess like. Yas Island är synonymt med stora sportevenemang i Förenade Arabemiraten och vi är glada att vår första Rolex Series-tävling under 2022 kommer att lyftas fram på den globala scenen på Yas Links, menar Keith Pelly, VD för Europatouren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights