NyheterTävlingar

Volvo Car Sweden AB blir titelsponsor till Scandinavian Mixed Hosted by Henrik och Annika

Volvo Car Sweden AB blir ny titelpartner till Scandinavian Mixed Hosted by Henrik och Annika, som i år kommer att spelas på Halmstad GK 9-12 juni. Tävlingen spelades för första gången ifjol på Vallda Golf and Country Club utanför Göteborg med 78 män och 78 kvinnor i startfältet. Årets upplaga får även en rejält mycket större prispott, från 1 miljon Euro ifjol till 2 miljoner US dollar i år.

– Vårt spel är inkluderande på så många sätt och den här tävlingen fortsätter att lyfta fram detta faktum på en global scen. Volvo Cars har gång på gång visat att de delar dessa värderingar och är en passionerad supporter av golf, och vi är glada över att åter föra kvinnor och män samman för denna fantastiska tävling, säger Annika Sörenstam.

 – Jag är glad över att Volvo Cars kommer ombord som titelpartner. Annika och jag ser fram emot att ta Volvo Car Scandinavian Mixed till en ny bana i Halmstad, och i och med att Volvo går med i teamet är vi ännu mer glada över att välkomna tillbaka svenska fans till ett ännu större och bättre evenemang, säger Henrik Stenson.

Går i spetsen för hållbarhet

Volvo Car Scandinavian Mixed går i spetsen inom hållbarhet eftersom tävlingen ser ut att bli helt koldioxidneutral, den främjar användningen av elcyklar och elbilar för fans, man återvinner material som användes i tävlingen förra året och en strandstädningsdag kommer även att hållas i Halmstad inför tävlingen. Dessutom kommer ett träd att planteras för varje såld biljett för att kompensera tävlingens koldioxidavtryck.

 – Hållbarhet och jämställdhet är mycket viktigt för Volvo Cars. Vi ser fantastiska möjligheter att stärka viktiga kundrelationer med detta nya partnerskap. Vi ser mycket fram emot att välkomna världens bästa kvinnliga och manliga golfare till Volvo Car Scandinavian Mixed i juni, såväl som nuvarande och framtida kunder, menar Katarian Adamson på Volvo Car Sweden.

Halmstad GK:s norra bana kommer att vara värd för DP World Tour för första gången, men genom åren har den arrangerat Solheim Cup och tävlingar på European Challenge Tour och Ladies European Tour.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights