NyheterTävlingar

Andra raka för Oosthuizen – Mäktig spurt av Söderberg

Louis Oosthuizen vann sin andra raka tävling på DP World Tour efter att ha tagit hem en spännande upplaga av AfrAsia Bank Mauritius Open. Sydafrikanen ledde med ett slag inför det sista varvet på Heritage La Réserve Golf Club men den ledningen försvann snabbt efter att Ooshuizen gjort bogeys på hål 4 och 5. Istället var det landsmannen De Villiers och Englands Laurie Canter som övertog ledningen. Och bakom dem närmade sig även Sebastian Söderberg snabbt.

Det blev en dramatisk avslutning på Mauritius med till slut var Oozthuizen återigen starkast och han gjorde en birdie på det sista hålet för 69 slag på varvet, totalt 17 under par och en seger med två slag före Laurie Canter ytterligare ett slag före en trio som delade tredjeplatsen däribland Sebastian Söderberg som kom tillbaka starkt efter en 77-runda på lördagen med en imponerande 63-runda som innehöll hela tio birdies.

Förra veckans seger i Alfred Dunhill Championship var Oozhuizens första på fem år. Och nu har han plötsligt vunnit två gånger på sex dagar.

– Golf är konstigt. De senaste fem veckorna har jag inte spelat mycket golf alls. Men när jag kom till Leopard Creek förra veckan började jag jobba med ett liten sak i svingen. Jag började direkt slå bollen riktigt bra och sen har det bara fortsatt, sa en lycklig vinnare efteråt.

– Jag är jätteglad att vinna den här veckan. Det är en dröm som går i uppfyllelse att spela en tävling på en golfbana som jag varit med och designat och att sedan få vinna den känns otroligt. Att dessutom ha mina döttrar på plats som får se sin pappa, känns väldigt speciellt.

Sebastian Söderberg ledde veckans tävling efter två rundor. Efter en 77-runda på det tredje varvet var det inte många som trodde att han skulle ha med tätstriden att göra. Han inledde den sista rundan med en bogey. Men sen satte svensken full fart och gjorde bland annat fem raka birdies på hålen 10-14 och avslutade de sista nio på 29 slag och en slutlig delad tredje plats efter den något märkliga resultatserien 69-65-77-63.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från AfrAsia Bank Mauritius Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights