NyheterTävlingar

Far och son Langer vann PNC Championship

66-årige Bernhard Langer blev i höstas den som vunnit flest tävlingar på PGA Tour Champions när han tog hem seger nummer 46 på touren för 50-plussare. I helgen kom ytterligare en seger för tysken. Denna gång i par med sonen Jason i generationstävlingen PNC Championship som spelades i Orlando, Florida.

Detta var Bernhards femte seger i PNC Championship, efter att tidigare ha vunnit med äldste sonen Stefan 2005 och 2006, och med Jason 2014 och 2019. Han har även tävlat med båda sina döttrar, Jackie och Christina.

Det blev en blåsig söndag i Orlando och scorerna var därför högre än på lördagen. Men Team Langer bemästrade vinden bäst av alla och gick runt på 59 slag för totalt 25 under par och seger med ett slag före Team Duval.

– Det är alltid speciellt att spela den här tävlingen oavsett om man vinner eller inte, att bara vara här är som vara på ett OS. Vi är bara 20 lag som är med och det finns säkert 25 på väntelistan som gärna vill vara här. Det är alltid lika underbart att få en inbjudan att komma hit. Jag har ju fyra barn och jag har spelat den här tävlingen med alla fyra och har många underbara minnen här, sa Bernhard Langer efteråt.

Med en birdie-eagle-avslutning spurtade David Duval med sonen Brady till en andra plats, två slag efter Langer.

– Det här är den bästa golfveckan på året. Jag tror faktiskt att det är en av de mest eftertraktade inbjudningar du kan få inom golf. Att bli ombedd att komma tillbaka och spela, det är en dröm som går i uppfyllelse varje år det händer, sa David Duval.

David Duval med sonen Brady. Foto: IMG

Tiger Woods, som spelade med 14-årige sonen Charlie för fjärde gången i PNC Championship, slutade på delad femteplats. Tiger hade även dottern Sam som caddie och njöt av dagarna i Orlando.

– Att få ha båda mina barn med på banan har varit så speciellt. Jag är så tacksam att vi kan få ha den här upplevelsen tillsammans. Att få vara tillsammans som en familj och njuta av veckan. Jag har ju inte spelat så mycket i år och var trevligt att träffa alla spelare och deras familjer igen, sa Tiger.

Sam, Tiger och Charlie Woods. Foto: Getty Images

PNC Championship startade 1995 då 10 majorvinnare bjöds att spela med sina söner. Sedan dess har tävlingen utvecklats och idag innehåller den 20 majorvinnare som spelar 36 hål scramble med en släktning om Willie Park Trophy och en total prissumma på 1 085 000 dollar.

Klicka här för att komma till slutresultaten från PNC Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights