NyheterTävlingar

Anna Nordqvist hänger i – Se höjdpunkterna från ANA Inspiration

Thailändska Patty Tavatanakit leder ANA Inspiration efter två varv efter rundorna 66 och 69. Den jämna leaderboarden är fylld av spelare från en mängd olika länder, men faktum är det finns bara en amerikanska, veteranen Christina Kim, på topp-20-listan. Där finns spelare från Thailand, Kina, Australien, Sydkorea, Tyskland, England, Mexiko, Japan, Danmark och glädjande nog två spelare från Sverige.

Spelat stabilt

Anna Nordqvist är bäst av svenskorna på en delad fjärdeplats, sex under par. Nordqvist har spelat mycket stabilt de två första rundorna och den andra rundan innehöll fem birdies och tre bogeys. Även Dani Holmqvist är bra med inför helgen. Efter två raka 70-rundor är hon fyra under par totalt och ligger på en delad 12:e plats.

Ledande Patty Tavatanakit.

Men ledaren kommer från Thailand och spelar ANA Inspiration för fjärde gången. De två första gångerna som amatör. 21-åriga Tavatanakit är totalt nio under par och är redo för helgen, men det är många stjärnor som jagar henne. Shanshan Feng är ett slag efter, Moriya Jutanugarn ytterligare ett, och Charley Hull från England och Anna Nordqvist jagar på sex under par.

Tuff helg

Tavatanakits plan för helgen är enkel:
– Jag ska bara fortsätta att göra det jag har gjort hittills. Jag ska fokusera på vad som är viktigt och på det jag kan kontrollera. Det blir en tuff helg, men jag att redo för utmaningen.

Shanshan Feng imponerar efter ett långt tävlingsuppehåll.

Shanshan Feng, som bara spelar sin första tävling sedan november 2019, imponerar och ligger på ensam andra plats och går i ledarboll med Tavatankit på lördagen.

– Min plan var att komma tillbaka och njuta av att vara på golfbanan igen, och nu har jag ytterligare två dagar som jag kan njuta av att vara tillbaka tävlingsgolfen igen.

Charley Hull, avslutade med en birdie för andra dagen i rad och för en andra raka 69-runda är delad fyra med Anna Nordqvist.

– Jag gillar det verkligen den här banan och har fantastiska minnen här. Jag gillar att banan är rätt smal med tjocka ruffar och hårda greener och det passar mitt spel eftersom jag slår bollen rätt högt och kan stanna den snabbt.

Ett slag efter Hull och Nordqvist jagar en grupp av stora vinnare. Där finns bland annat sjufaldige majorvinnaren Inbee Park, dubbla majorvinnarna Lydia Ko och Jin Young Ko, Women´s Open vinnarna Georgia Hall och Sophia Popov och titelförsvararen i ANA Inspiration – Miram Lee.

Klarade cutten

Linnea Ström och Pernilla Lindberg (som vann här 2018) klarade cuten, medan Madelene Sagström tyvärr hade ett slag för mycket och är spelledig i helgen.

Foto: Getty Images

Håll koll på Anna Nordqvist spel här

Se höjdpunkterna här från Ana Inspiration

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights