NyheterTävlingar

Första segern på fyra år för Rose

Han var rankad nummer 1 i världen 2018, men tappade sedan både form och självförtroende. I flera år har Justin Rose letat efter sving och nya klubbor som passar. Inför årets AT&T Pebble Beach bytte 42-åringen klubbor och det visade sig vara ett bra drag. I hans bag fanns en salig blandning av märken och den kombon tog honom hela vägen till seger.

Det lynniga vädret i San Francisco gjorde att tävlingen inte kunde spelas klart på söndagen. Regn och hårda vindar innebar att spelarna fick vänta till måndagen för att spela färdigt. Justin Rose fick sova med en ledning på tre slag med nio hål kvar att spela för att nå sin första seger sedan 2019.

På måndagen visade 42-åringen ingen nervositet, utan bara fortsatte med sitt fina spel, gjorde birdies på 11:an, 13:e och 14:e och kunde sedan bevaka sin ledning hela vägen in i mål.

– Det har varit en fantastisk vecka från start till mål, sa en lycklig segrare efteråt.

Det främsta målet för Rose har varit att komma tillbaka till topp-50 i världen, segern på Pebble Beach tar upp honom från 71:a till 35:e plats på världsrankingen och nu höjer han målsättningen.

– Nu vill jag spela så bra att kan jag vinna majors igen. Och för att kunna göra det måste jag till att börja med vara med i dem, menade Rose som i och med segern är klar för Masters i april.

Senare i höst spelas som bekant Ryder Cup och plötslig är Rose med i diskussionerna att komma med i det europeiska laget igen. Men det är inget som stressar honom, även om han gärna skulle vilja vara med på Marco Simone i september.

– Jag har bara fokuserat på min egen golf den senaste tiden och försökt att hitta tillbaka till mitt spel, så jag har faktiskt inte tänkt så mycket på Ryder Cup. Men det är klart att jag vill vara med. Nu kan jag slappna av och försöka spela ännu bättre framöver och kanske lyckas jag spela in mig i laget igen.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från AT&T Pebble Beach Pro-Am

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights