Golftävlingar i EuropaNyheterTävlingar

Suzann Pettersen ny Solheim Cup-kapten

Norskan Suzann Pettersen har utsetts till kapten för Europas lag i Solheim Cup 2023. Den dubbla majorvinnaren har representerat Europa i Solheim Cup hela nio gånger som spelare och två gånger som vice kapten. Hon har varit med i fem segrar, bland annat de två senaste på Gleneagles och på Inverness Club i september i år.

Under Solheim Cup på Gleneagles 2019, efter en 18-månaders mammaledighet, fick hon ett av Catriona Matthews wild cards. Och det skulle visa sig vara ett lyckat val. Pettersen satte den avgörande putten under enorm press som gjorde att Europa vann Solheim Cup för första gången sedan 2013. Direkt efter den segern meddelade Pettersen att hon slutar eftersom ”Det blir inte bättre än så här”.

Suzann Peterssen jublar efter att ha satt den vinnande putten i Solheim Cup 2019.

I september i år, efter att ha fött sitt andra barn, återvände Pettersen som vicekapten under Matthew när Europa slog USA med 15-13 och vann för bara andra gången på amerikansk mark. Hennes första erfarenhet av att vara vicekapten var vid Solheim Cup 2017, när hon assisterade kapten Annika Sörenstam.

”Det är den största äran i min karriär”

Som spelare gjorde Pettersen sin Solheim Cup-debut på Interlachen Golf & Country Club i Minnesota 2002, under hennes rookieår på Ladies European Tour. Hon spelade i de kommande sju upplagorna och hjälpte Europa till seger 2003, 2011 och 2013, innan hon återvände 2019 där hon sänkte den vinnande putten, som hon rankar som den bästa putten i sin karriär.

– Jag är väldigt stolt över att bli utsedd till Solheim Cup-kapten. Det här är den största äran i min karriär, säger Pettersen.

 – Mina bästa golfminnen är från Solheim Cup. Du är där ute med dina lagkamrater, dina vänner, och arbetar alla för ett mål. Jag har spelat med och under många underbara kaptener sedan jag gjorde min debut i tävlingen för 19 år sedan. Varje Solheim Cup har varit speciellt på sitt sätt. Du skapar vänner för livet och minnen du aldrig kommer att glömma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights