Golfbanor utomlandsGolfpärlorNyheter

Ännu fler golfklubbar utsatta för skadegörelse

Elgin Golf Club har haft skadegörelse på sin vackra golfbana. Nu har fler klubbar i England rapporterat kriminell verksamhet på sina golfbanor de senaste dagarna.

Thames Valley Police South Oxfordshire och Vale of White Horse har sagt att det har skett en ”en stöldvåg inne på golfklubbarna och tjuvarna har tagit trädgårdsmaskiner och verktyg.

För en vecka sedan förstördes delar av den anrika golfbanan Elgin Golf Club. Den anses som den bästa i Skottland. Men nu är klubbchefen och medlemmarna bestörta över det som hänt.

Ligister har kört runt på natten med ett fordon, en pickup, som med stora däck rev upp gräset. Bilen kördes i cirklar endast för att åstadkomma så mycket skada som möjligt.

Ligister har kört sönder golfbanan

I ett inlägg på Facebook skrev en av klubbens greenkeeper: ”De har kört över större delen av banan men det är på fairway som den största skadan är.

En presstalesman från polisen i Skottland har sagt: “Om någon har sett eller hört något som kan hjälpa oss hitta förövaren eller förövarna, tag då kontakt med oss.

Kommentarerna på sociala medier är många. Man beklagar det inträffade och sörjer att brottsligheten nu hittat till de fredligaste platserna i världen – golfbanan. Elgin Golf Club grundades 1906 och är belägen i hjärtat av Moray och Speyside.

Golfare besöker ofta banan som ligger vackert i norra Skottland

– En tragisk händelse, skriver en person. En annan håller med och konstaterar att det gäller att gripa dessa ligister så att inte fler golfbanor drabbas. Golfbanan är omtalad för sin fina layout och är en välbesökt oas för golfare som besöker norra Skottland.

Vill ni se mer av hur banan ser ut när den är i fint skick? Varsågoda, ett filmklipp från Youtube.

Foto: Elgin Golf Club Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights