NyheterSvenska golfbanorSverige

Örestads GK renoverar sina greener

Örestads GK ligger vid Lommabukten några kilometer väster om Lund. Med sin 27 hål samt en 18-håls pay&playbana är det en rejäl anläggning som ständigt strävar efter att bli bättre. Under de senaste åren har man arbetat hårt och målinriktat för att man ska bli en anläggning som medlemmarna upplever som funktionell, intressant och spännande. Det har hänt mycket på banan de senaste åren med bland annat många olika banutvecklingsarbeten med ombyggnation och renoveringar av tees, bunkrar och greenområden, både på de tre niohålsslingorna och på pay&play-banan.

Läs krönikan – Golfen är nyckeln till ett bra liv>>>

Man har arbetat med att förbättra greenytorna genom dressningar, vertikalskärning, hålpipning, slitsning och sandfyllning. Det har varit lyckade arbeten, men greenerna har trots detta en tydlig thatchbildning (filtbildning av organiskt material) i de övre lagren, vilket ger mjuka greener.

Arbetet med renoveringen av greenerna på Örestads GK har inletts.

Nu väljer klubben att renovera greenerna för att möta både framtida spel- och miljökrav. Man kommer att göra allt arbete själva med en inhyrd grävmaskinist.

I och med att Örestads GK har tre olika niohålsslingor kommer en renovering av greenytor att genomföras med en slinga i taget. Vid dessa arbeten kommer:

1.                         Det övre lagret på greenen (8 cm) att skalas av.

2.                         Återstående greenmaterial i greenen kommer att harvas/fräsas upp, därefter packas/larvas detta material.

3.                         Bevattningssystemen på respektive green byts ut (Valv in head).

4.                         Därefter påföres nytt greenmaterial som packas.

5.                         Sedan finjusteras greenytan och därefter sås greenerna med en blandning av två sorters krypven.

Arbetet tar cirka fyra arbetsveckor och det är provisoriska greener som gäller under cirka fyra månader från arbetsstart. Tidsplanen är att röd slinga öppnar med sina nya greener i juli-augusti 2021 efter att arbetet där nyligen påbörjats. Arbetet med greenerna på blå eller gul slinga påbörjas i februari 2022 med spel på greenerna i juli-augusti 2022. Sista slingan bearbetas med start februari 2023 och preliminärt spel i juli-augusti 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights