Golfbanor i SverigeGolfpärlor

Arninge Golfklubb – om du söker trivsel och en bra bana.

En av de mest familjära och välkomnande banorna är ett omdöme som ofta används när det gäller Arninge Golfklubb. Det är en komplett multianläggning med härlig golf sommartid och konstsnöskidspår vintertid.

Arninge Golfklubb erbjuder en naturskön miljö vid Ullna Strand. Miljön är avkopplande och närheten till Stockholm gör att du får mer tid över till att njuta av spelet och ”after golf”. Anläggningen är en ”multianläggning” med njutningsfylld golf sommartid och mycket bra konstsnöskidspår vintertid. På anläggningen finns också norra Stockholms största och mest välsorterade proshop.

Arninge GK norr om Stockholm.


Klubben har sedan starten 1988 gjort sig känd för sin familjära och välkomnande stämning. Tanken med klubben var just att den skulle vara en medlemsstyrd familjeklubb med hög kvalitet på banan och hög tillgänglighet.
Låter detta för bra för att  vara sant?  Arninge är en verkligt klassisk golfklubb med klubbkänsla och ett givet val för dig som söker trivsel och vill vara med i klubblivet eller bara spela mycket golf.

Olika karaktär


Det är svårt att bli trött på Arninges bana. Klubben erbjuder en av Stockholms bästa golfanläggningar med en mycket rolig och utmanande 18-hålsbana endast 15 minuter från centrala Stockholm. Bra vägar hela vägen fram till anläggningen. Lagom snabba greener som oftast är i gott skick redan i början av säsongen. Fortsatt satsning på finish och förbättringar.
Hålen är omväxlande och varsamt utlagda i både lätt skogsterräng, parkkänsla på några hål och av mer seasidebetonad hedkaraktär vid Ullnasjön. Här böljar ruffgräset vackert och vassarna runt sjön vajar förföriskt i vinden. Ett rikt djurliv bidrar till en positiv naturupplevelse.

Golfbanan utmanar


Hur gjorde du förresten på det inbjudande 279 meter långa (tee 57) sjätte hålet, par 4, där du kan nå green på utslaget från den högt placerade teen om du har längden och precisionen att undvika dammen lite före green till höger. Vågade du utmana?
Golfbanan utmanar alla kategorier av spelare. Det är mycket ”risk and reward” om du väljer backtees. Klarar man sig från bunkrar och andra hinder återstår ofta birdiechanser. Men tar man risken utan att lyckas så bestraffas man. Du väljer själv vilken utmaning och svårighetsgrad du vill ha med våra olika nummertees. För dig med högre handicap som spelar från kortare tees är banan enklare. På klubben finns även en komplett träningsanläggning med en utmanande korthålsbana och en 300 m lång driving range.

Populär Företagsgolf och Events


De populära golfpaketen finns i tre olika valörer; Brons, Silver och Guld. Och Arninge Golfklubb är känt för sin personliga service före, under och efter golftävlingen. Det finns också stora möjligheter att skräddarsy golfpaketen med test av banan i förväg, rabatt i shopen, ”Beat the pro”-tävling eller kanske rentav Boule med tilltugg!
Arninge Golfklubb erbjuder även företagsgolf över 9 hål, som är ett kompaktare format för er som inte har möjlighet att spela 18 hål.                                                                                                                        

Arninge GK
Arninge golfbana är en omtyckt klubb, där det händer mycket hela tiden.

Restaurangen är välbesökt och uppskattad av både golfare och lunchgäster. Restaurangen erbjuder ett brett urval av mat och kioskvaror.

Härlig stämning

Runt klubbhuset finns både putting green, en fin utsikt över det 18:e hålets green och damm från den uppskattade restaurangens uteservering. På Arninge trivs alla, allt från kompisgänget till företagsgolfen och barnfamiljerna som försöker introducera sina småttingar i golf. Det finns goda förutsättningar för alla att trivas på banan och i klubbhuset och stämningen är härlig och välkomnande.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights