NyheterTävlingar

Arwefjälls första seger som proffs

Kajsa Arwefjäll var starkast av alla när MoreGolf Mastercard Open avgjordes på Varbergs västra bana. Arwefjäll vann LETAS-tävlingen med tre slag, före en annan svensk: Andrea Lignell som i sin tur var fyra slag före Karoline Lund från Norge och Lauren Holmey från Holland.

– Det kändes väldigt speciellt att vinna igen på LETAS. Det här är min första vinst som professionell golfspelare och det är så häftigt att det sker hemma i Sverige, sa en lycklig vinnare efteråt.

24-åringen delade tredjeplatsen efter två rundor, men med en 67-runda på lördagen kunde hon blåsa förbi sina konkurrenter och till slut vinna relativt konfortabelt.

– Jag spelade riktigt bra idag och slog bollen bra hela varvet. Det blåste rejält och banan spelades rätt svår, men jag gav mig själv många birdiemöjligheter och satte några av dem. På slutet räddade jag även par några gånger och jag är väldigt nöjd med mitt spel idag.

Detta var Arwefjälls andra vinst på LETAS, hon vann även GolfUppsala Open 2021, men hennes första som proffs.

– Det betyder så mycket att få min första professionella seger. Jag blev proffs bara för en månad sedan. Jag har spelat bra ett tag och det var väldigt kul att få till en seger idag. Extra kul att pappa gick caddie åt mig och att mamma var med och tittade på.

Andrea Lignell, som inledde med en fin 64-runda, slutade på andra plats på sju under par. Norges Karoline Lund och Hollands Lauren Holmey delade tredjeplatsen. En trio spelare delade femte platsen – Tina Mazarino från Norge, Louise Duncan från Skottland och den svenska amatören Johanna Sjursen.

I LETAS Order of Merit hoppade Kajsa Arwefjäll till andra plats efter tyskan Helen Briem. LETAS stannar kvar i Sverige även nästa vecka när PGA Championship Gothenburg spelas på Albatross GK 4-6 juli.

Klicka här för att komma till slutresultatet från MoreGolf Mastercard Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights