Nyheter

Viktigaste sakerna att tänka på när du spelar på golf

Golf är en sport som växer så det knakar, både ur ett hobbyperspektiv men också vad gäller tävlingar runt om i världen. Att spela på golf är en konst i sig och något som kräver både kunskap, tålamod och en hel del list. Nedan ska vi gå igenom vad du bör ha i åtanke när du spelar på golf. Tipsen är bra för dig som satsar på att bli en vinnande spelare i längden.

Uppfinnandet av golf sträcker sig århundraden tillbaka och redan på 1400-talet ska skottarna ha spelat någon variant av sporten. Det finns dock spekulationer kring detta och forskare som hävdar att det såg dagens ljus på annat håll. Klart är i alla fall att den allra första golfklubben grundades i Edinburgh 1744 och därefter har det utvecklats till dagens fenomen där vi ser golfbanor på var och varannan ort. Hur som haver, att spela på golf är en helt annan sak än att spela golf själv.

Grundkunskap

Som med så många andra sporter är det en klar fördel att ha en viss grundkunskap kring golf innan du sätter igång med att betta på golf. Inte bara för att det blir lättare för dig att förstå alla uttrycken, du kan även ta med din kunskap som en del av din analys. Har du någorlunda hum om vilka spelare som är bra på vad, hur förutsättningar spelar in och andra liknande kunskaper har du en fördel när du ska spela på golf.

Gör en analys

Det absolut vanligaste sättet att spela på golf är att satsa på en turneringsvinnare. Du kan även spela på att en särskild spelare ska komma före en annan, eller att en spelare ska nå en viss placering. Det finns mängder av olika marknader och det gäller att hitta rätt för dig. Stirra dig inte blind på höga odds och snabba vinster utan försök tänka långsiktigt.

Foto: Getty Images

I en analys innan ett spel tar du allting som möjligtvis kan påverka resultatet i beaktning. Det kan vara form, motstånd, bana, väder och en mängd olika punkter därtill. Analysen är en sammanställning av allt detta och den kan du göra mer eller mindre på egen hand, samtidigt som det kan vara fördelaktigt att ta hjälp av diverse experttips.

Jämför alltid odds

Olika svenska casinon har olika odds på samma utkomst av ett spel. Det gör att du genom att jämföra odds från olika spelsajter kan hitta samma spel men med en högre återbetalning ifall du skulle vinna. När det som idag är så pass enkelt att registrera sig på nya sajter är det helt klart att rekommendera att du jämför odds. På så sätt kan du öka oddset med flera marginaler bara genom att lägga ditt bet på rätt bettingsida. Ska du spela på golf och bli en vinnare i det långa loppet gäller det att leta högst odds, även om det är en marginell skillnad.

Spela ansvarsfullt

I vanlig ordning gäller det att spela ansvarsfullt och se till att ha egna gränser. Sätt upp en bankrulle innan du sätter igång på allvar och se till att följa samma nivå av insatser hela tiden. Det kan låta lockande att satsa stora summor för chans på ännu större vinster, men i det långa loppet är det rutiner som gör att man sakta men säkert kan bygga upp sin spelkassa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights