Nyheter

Golffruarna försvarar sina män efter massiva kritiken

De har fått nog. Fruarna slår tillbaka och försvarar sina män. Avsky och negativa kommentarer har haglat över de golfproffs som lämnat PGA-touren för att istället hoppa på den kritiserade, LIV-touren.

Det är ett fritt val, men visst har det knappast setts med blida ögon när en efter en av storspelarna valt att gå över till en tour finansierad av Saudiarabien.

Golfproffsen får mycket kritik

Men även om åsikterna går isär vill inte familjerna se allt hat på nätet som förstör tillvaron. Nygifta Brooks Koepka är en av spelarna som meddelat sin ”övergång”. Han har fått hotfulla mejl och kommentarer.

Slår tillbaka

Skådespelaren Jena Sims, Brooks hustru, har många följare på Instagram och ett flertal av hennes fans kommenterar sarkastiskt:

– ”Det var bra att du träffade Brooks”.
Underförstått att Brooks Koepka är en svikare, som bara vill tjäna storkovan. Jena tar nu till orda och slår tillbaka med full kraft på TiKTok.

Hon menar att de som skriver är elaka med sitt hat. Hon ser till att inte ignorera de hotfulla kommentarerna och skriver:
– Jag är genuint glad att jag träffade min man”, skriver Brooks hustru.

Den kontroversiella LIV-kretsen har nu golfstjärnor såsom Phil Mickelson, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau och Patrick Reed. Senast i raden av golfproffs, som tagit steget över till den skandalomsusade LIV-touren är Pat Perez. Perez är en amerikansk golfspelare och en 46-årig tvåbarnspappa. Han verkar tycka att valet var enkelt. På Instagram har han lagt upp denna bild (där han själv står till vänster) och skriver positivt om LIV-touren.

Detta har förstås väckt ilska i golfvärlden. LIV-touren är inte rumsren och spelare som går dit anklagas vara förrädare. Pat Perez hustru tycker inte om alla de arga kommentarer som fullkomligt exploderat i sociala medier efter nyheten om makens byte av tour. Hon försvarar honom med näbbar och klor.

Blockerar alla som kritiserar

– Om någon känner ett behov av att säga något, och jag menar något negativt om att Pat går till LIV Tour, kommer du att blockas. Om du känner ett behov av att säga något, gå vidare och bara radera mig. Jag kommer inte att sakna dig som följare. Den här nya touren kommer att bli IKONISK, skriver Ashley Perez på sin Instagram.

Pat och Ashley Perez försvarar sig mot kritiken

Tiger Woods och Rory McIlroy har tagit tydlig ställning mot den saudiska touren, som nu verkar dra till sig alltfler golfare på elitnivå. Saudifinansierade LIV-touren har rört upp känslor i golfvärlden. 

I juni agerade PGA och stängde av 17 spelare som valt att spela på den nystartade touren.
– De här spelarna har fattat beslut enbart på egna ekonomiska grunder, skriver PGA i ett uttalande. 

Varför går dessa spelare över till LIV?

Går det att förstå varför fler och fler signar upp sig på den saudiska touren? Pengar må vara ett skäl. En annan hälsoskäl och mer fritid.

Patrick Reed riktar skarp kritik mot sin tidigare arbetsplats.
– De slet ut oss och det är därför så många är skadade redan i 30-årsåldern, säger Patrick Reed. De kunde ha lyssnat på spelarna, menar
Mastersvinnaren från 2018. Reed har segrat hela nio gånger på PGA-touren:
– Nu får vi mer ledighet. Det innebär mer tid att leva mer hälsosamt, jobba på vår fysik och kan träna för att toppa formen vid rätt tidpunkter på året. Det handlar också om livskvalitet och få möjligheten att umgås mer med familjen.

Patrick reed
Patrick Reed försvarar LIV-touren: ”Nu har vi tid att återhämta oss”

Patrick Reed anser att PGA-touren slitit ut spelarna:

– Tar man ledigt från PGA-touren rasar man på listan direkt, och alla har då plöstligt gått om en på FedEx Cup-rankingen. Så man tvingas spela, och det är varken bra för dig fysiskt eller mentalt. Det är krävande och det är därför så många skadar sig redan vid 30 års ålder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights