Golfbanor i SverigeNyheter

Barsebäck Resort satsar på mer än bara golf i världsklass

Efter en treårig satsning lanserar nu Barsebäck Resort ett nytt och förbättrat utbud. Under arbetet har anläggningen genomgått en renovering på både banor och faciliteter för att förhöja gästens helhetsupplevelse. Målet är att erbjuda ett bredare utbud för alla gäster och arrangera fler tourtävlingar.

När Ernst Rosén förvärvade anläggningen 2019, togs en ambitiös treårsplan fram för att höja anläggningen till den högsta nivån någonsin. Efter en omfattande renovering är arbetet nu avslutat. På golfbanorna har träd avverkats och stora tee-boxar har byggts för att förbättra spelupplevelsen och för att säkerställa hög kvalitet på banan under hela golfsäsongen. En grundlig utvärdering av båda golfbanorna har gjorts och indexen justeras nu inför den nya säsongen.

– Det känns underbart att presentera ett nytt, uppdaterat Barsebäck Resort. Detaljer har vässats sedan du senast spelade här. Det kan jag garantera. En stor sak är golfbanorna, vi är väldigt nöjda med hur allt har fallit på plats. Under de kommande åren kommer flera stora tävlingar att spelas på Barsebäck Resort, och redan i år kommer The Black Course vara öppen för spel för den som vill testa sin förmåga på en äkta tourbana i mästarklass, säger Michael Lundin, VD på Barsebäck Resort.

Uppdateringen av anläggningen har också resulterat i 36 nya hotellrum och 28 nyrenoverade villor. Restaurangen har rustats upp, och uteserveringen med utsikt över havet har byggts ut. Konferensanläggningen, som innehåller en stor konferenslokal, en kombinerad konferens- och yoga-sal, fyra grupprum döpta efter tidigare Europatour-vinnare på Barsebäck, står också redo. På hotellet finns även en nybyggd RUFF bar, utrustad med fyra golfsimulatorer med Toptracer, spelrum och ett topputrustat gym. Performance Centret har också genomgått en förbättring med en varmare färgsättning och en komplett inomhusmiljö som speglar resten av anläggningen.

– Det är kanske lätt att tro att allt bara handlar om golf på Barsebäck Resort. Det stämmer till stor del, men det finns mycket mer att göra här. Du kan åka hit med företaget, ha givande konferenser, workshops och kombinera vistelsen med god mat och aktiviteter. Eller bara hänga i RUFF baren, smasha drivers och ha det kul med vännerna, säger Michael Lundin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights