NyheterTävlingar

Trotsade åska och regn – Rose Zhang vann på Augusta

På grund av ett oväder startade Rose Zhang, 19, världsetta bland damamatörerna, tidigare än planerat när det var dags för sista rundan av Augusta National Women’s Amateur 2023. Finalen blev allt annat än en promenad i den blomstrande parken. Zhang, som är en amerikansk amatör från Stanford universitetet, inledde dagen på 13 under och hade en fem-slags ledning efter rundorna 66-65 på Champions Retreat. Men under finalen kämpade hon mot en välbehövlig väderförändring, sina medtävlare och framförallt sig själv på väg mot en dramatisk seger i en play off mot Jenny Bae på Augusta National Golf Club.

Såg sin ledning krympa

Trots ovädret uppträdde världens nummer ett som världens nummer ett när det verkligen gällde. Efter att ha gjort en dubbelbogey på första hålet och sett sin ledning krympa till tre på bara några ögonblick, studsade Zhang tillbaka omedelbart med en birdie på hål 2.

Tre bogeys på de följande fem hålen gjorde att Zhangs ledning minskade till två, medan Bae och Zhangs svenska medspelare, Andrea Lignell, närmade sig. Just då rullade ovädret in över den anrika golfbanan och gav Zhang en välbehövlig paus på tre timmar, vilket tillät henne att samla sig innan den avgörande slutsträckan av tävlingen.

Rose kramade om sin pappa, som också är hennes caddie. Tillsammans hade de lyckats med bragden att segra på den svåra golfbanan Augusta National.

-Jag är stolt över hur jag hanterade allting ute på banan. Mitt självförtroende stärktes när jag insåg att närspelet funkade bra. Jag är snabb på att anpassa mig till olika förhållanden ute på banan och fokuserar på här och nu, kanske det hjälpte mig att vinna, berättade Zhang i segerintervjun, som ni kan se här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights