Nyheter

Bättre golf med bättre träning

Fysträning är viktig, men precis som med golfträning är det viktigt att man tränar på rätt saker. För att göra det är det bra att göra ett grundligt test och sedan få hjälp med att hitta rätt övningar.

Många slår massor av bollar på rangen. Boll efter boll efter boll. Men det handlar mest om att ”producera tomma hinkar” och det är inte alls säkert att man blir bättre för det. Om man däremot gör en grundlig genomgång med en pro och sedan får rätt övningar för den typ av träning man behöver göra så är chansen stor att resultatet blir bra.

En bra grund för en bra sving är att ha en god grundfysik och det är samma sak när man ska fysträna. Det går att springa in på vilket gym som helst och rycka och slita i maskiner och jonglera med både hantlar och kettlebells. Men sannolikheten för att man tränar på rätt saker är nära noll om man varken vet vad man har för utgångspunkt eller vilket mål man ska ha.

Att hitta en väg till bättre golf och bättre mående

Siffran på badrumsvågen och det du ser i spegeln säger inte hela sanningen om din hälsa. Oliver Larsson på Halmstad Fystester ute på Golfarenan i Halmstad har ett litet ”fyslabb” där vanliga motionärer, golfspelare och andra idrottare på alla nivåer kommer för att testa sig och se om kondisen räcker för att orka med vardagen, muskelmassan håller för att klara ålderdomen och om rörelsemönstret innebär en hög eller låg skaderisk. Med en baslinje kan Oliver och hans breda nätverk med specialister hjälpa till att hitta en väg till att må bättre och spela bättre golf.

Eftersom jag själv hänger på Golfarenan nästan dagligen har jag blivit nyfiken på Halmstad Fystester och tog chansen att göra ett test. Mätningarna handlar om allt från kondition, muskelmassa, fettmassa, explosivitet, blodtryck och andra blodvärden som ger en bra bild av det allmänna fysiska tillståndet.

När jag fått mitt blodtryck mätt, analyserat min kroppssammansättning, cyklat en stund för att mäta min syreupptagningsförmåga i ett submaximalt konditionstest (det som kallas kondis), analyserat min golfspecifika rörlighet och testat spänst och styrka får jag en genomgång som är oväntat positiv.

När Oliver går igenom protokollet så berättar han att min rörlighet är bra, jag har en hög muskelmassa, ett bra blodtryck och hyfsad explosivitet. Jag har dock för hög fettmassa med min kula på mitten och min kondition kunde ha varit rimlig om jag inte vägt tio kilo för mycket. Dessutom har jag sedan tidigare fått diagnosen reumatism och behöver hålla igång för att ”smörja lederna”.

När det är dags att lägga upp planerna för framtiden handlar det om att både förbättra mina kostvanor och öka min vardagsmotion för att gå ned i vikt och förbättra min kondis. Jag får också hjälp med bland annat excentriska styrketräningsövningar där fokus ligger på inbromsning för att stärka musklerna kring mina ömma leder.

Fantastiska möjligheter att nå målen

Med Olivers experthjälp och de fantastiska möjligheterna på Halmstad Golfarena finns alla möjligheter att uppnå delmålen och arbeta mot att bli smalare, piggare och ha mindre problem med lederna. På köpet kommer jag också att bli mer explosiv och kunna slå längre samtidigt som jag med bättre kondis och lägre vikt ska ha bättre fokus under hela rundan.

Om några månader är det dags för ett återbesök där Oliver tittar på utvecklingen och ser om jag behöver justera min träning. Det är väldigt motiverande att veta exakt var jag står och hur jag ska göra för att komma fram till mina mål.

Om du också blivit nyfiken på Halmstad Fystester finns olika nivåer av fystest och hälsotest som alla har det gemensamt att de tar relativt kort tid och är en prisvärd investering i din hälsa så att du slipper ”producera tomma hinkar” och i stället kan må bättre och spela bättre golf.

Fakta:

Halmstad Fystester
https://www.halmstadfystester.se

Halmstad Golfarena
https://www.golfarenan.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights