NyheterTävlingar

Bezuidenhout vann i Sydafrika

Christiaan Bezuidenhout segrade i Alfred Dunhill Championship 2020 och lyfte svarta panter-trofén mot himlen.
– Det här känns oerhört bra, sade han efter finalen i Sydafrika.
–Den här platsen har alltid varit väldigt speciell för mig och ett mästerskap jag alltid velat vinna.

Hårsmån från att vinna.

En besviken Adrian Meronk vilade ut på hotellrummet efter finalen. Han var en hårsmån från att vinna på European Tour. Meronk ledde med ett slag före 19-årige sydafrikanen Jayden Schaper efter 54 hål. Men inledning på finalronden var allt annat än imponerande med bogeys på hål 5 och 7. Istället för att njuta av topplaceringen från gårdagen blev det till att jaga.

Sydafrikanen Christiaan Bezuidenhout med segerpokalen i Alfred Dunhill Championship 2020.

Den som istället klev fram var fältets högst rankade spelare, sydafrikanen Christiaan Bezuidenhout. Tre birdies på hål 3, 5 och 6 tog honom till täten, men sen föll även han tillbaka efter en dubbelbogey på sjunde hålet och en bogey på åttan.

På hemmaplan

Det var en lycklig vinnare som tog hem Alfred Dunhill Championship 2020 i Sydafrika. Han kände sig som hemma att vara på plats på Leopard Creek Country Club i Malelane. Christiaan Bezuidenhout föddes 18 maj 1994 i Delmas, som ligger i Sydafrikas inre regioner.

26-åringen vann Estrella Damm N.A Andalucía Masters 2019 på Real Club Valderrama i Spanien och med segern från Alfred Dunhill Championship 2020 är han en spelare på touren att räkna med i framtiden.

Segrade i Spanien 2019

Så här såg det ut när han kammade hem pokalen i förra året i Estrella Damm N.A. Andalucía Masters.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights