LivsstilNyheterPorträtt

Efter frieriet: ”Bästa beslutet jag någonsin fattat”

Christiaan Bezuidenhout är 26-åringen från Sydafrika som återigen har blickarna på sig efter segern i Alfred Dunhill Championship. Det har ju inte varit guld och gröna skogar hela tiden för denne unge man, som verkligen varit med om motgångar.

Inget minne av olyckan

Proffsgolfaren stammar efter en tragisk olycka som inträffade när han var liten. Han har i dag inget minne av vad som hände vid det tillfället som skulle komma att påverka hela hans liv.

Drack råttgift – var minuter från döden

När han var två år gammal följde han med sina föräldrar till ett möte i en företagspark. Då skulle hans barnsliga instinkter bli ödesdigra.
– Det stod en öppen Coca Cola-burk med råttgift i. På något sätt lyckades jag öppna den och ta en klunk. På sjukhuset berättade de för mina föräldrar att de kom in precis i tid. Det var en fråga om minuter, berättar Bezuidenhout i sin blogg på Europatourens hemsida. 

Stammar fortfarande

Därefter började ett livslångt trauma för sydafrikanen. Giftet påverkade hela hans centrala nervsystem.
– Det fick mig att börja stamma, vilket ledde till stark ångest.
Vid fyra års ålder fick han diagnosen ”allvarlig ångestsymptom”.

Att vinna i golf ville Christiaan Bezuidenhout gärna. Segertal var däremot inget han såg fram emot. År 2015 förbjöds Bezuidenhout från att spela golf sedan ett drogtest avslöjade att han använde ett läkemedel för ångest. Det var ett ämne som var olagligt i sporten. Hans förbud sänktes dock till nio månader efter det att man fastställt att han inte hade använt ämnet för prestationshöjande ändamål.

Efter motgångarna

Nu är han tillbaka i rampljuset och lyckligare än någonsin. Bezuidenhout har inte bara tur i (golf)spel, utan även i kärlek!

Planerar bröllop

Mitt i karantän– och coronaperioden i våras beslöt golfaren att fria till sin Kristen Hart. Den 20 mars 2020 gick sydafrikanen ned på knä vid Delaire Graff Estate inför sin flickvän och frågade: ”Vill du gifta dig med mig?”. Lyckligt svarade hon ja och nu planerar paret bröllop.

Man får ju säga att Cristiaan B är romantisk som få. Vid den här fina bilden på stranden skriver han till sin färstmö:
” Jag kan erövra världen med ena handen, så länge som DU håller den andra…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights