NyheterTävlingar

Billy Horschel leder på Torrey Pines

Världsettan Jon Rahm avslutade med en eagle på den tuffare South Course på Torrey Pines och kom in på 66 slag, sex under par, på den första rundan av Farmers Insurance Open. Han har tre slag upp till Billy Horschel som sköt en bogeyfri 63-runda på North Course. 26 av de 30 spelare som gick på 67 slag eller bättre, gjorde det på North Course så räkna med att Rahm kommer att avancera i fältet under torsdagen då spelarna byter bana. Dessutom älskar Rahm att spela på Torrey Pines. Det var här han vann sin första tävling på PGA-touren och här vann han även U.S. Open förra året.

35-årige Horschel jagar sin första seger på PGA-touren sedan april 2018.

– Jag sa till min caddie: Låt oss bara gå ut och njuta, utan några större förväntningar. Och det blev ju riktigt bra. Mitt spel är på en riktigt bra plats, sa Horschel efter sin fina inledningsrunda.

– Jag är inte förvånad över att Rahm är med i täten här. Han är en riktigt bra spelare och det finns en anledning till att han är nummer ett i världen.

”Mitt bästa slag i år”

Rahm tyckte att North Course spelades relativt enkelt och världsettans spoon på det sista hålet från 280 yards till tre meter från pinnen var majestätisk.

– Det var nog mitt bästa slag i år, det var helt perfekt, sa Rahm som även satte putten för eagle.

Michael Thompson har numera PGA-tourens bästa skägg.

Ett slag efter Billy Horschel ligger Michael Thompson som kom femma i Sony Open och den fina formen håller i sig även på Torrey Pines. Även om 36-åringen numera är en veteran på PGA-touren har hans tjocka och långa skägg han började odla i FedEx-slutspelet förra året gjort att det är många som inte känner igenom honom.

– De tror jag är en rookie på touren eller så tror de att jag är en hockeyspelare, berättar Thompson med ett skratt.

Alex Norén och Jonas Blixt inledde med 70 slag, två under par på South respektive North Course och delar 53:e platsen. Henrik Norlander gick runt South Course på 74 slag och ligger delad 126:a.

Årets Farmers Insurance Open spelas onsdag till lördag för att undvika en TV-krock med två slutspelsmatcher i NFL som spelas på söndag.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Torrey Pines.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights