Tävlingar

Nu blir det Masters i Sverige

Helgen 28-30 januari 2022 hålls en internationell golfturnering i simulatorgolf där Finland utmanar Sverige. Callaway Masters i Sverige spelas samtidigt i Sverige och Finland på anläggningarna Elmia Golf Center i Jönköping, Sverige och Inside Golf i Kyrkslätt, Finland.

Finnkamp

Det blir en finlandssvensk match, där alla spelar under samma förutsättningar och på respektive anläggning. Det här är första gången en finnkamp i simulatorgolf arrangeras.

– Vi fick en förfrågan från Insidegolf Finland som undrade om vi antog utmaningen, berättar Kristina Hjorth, ansvarig för Callaway Masters på Elmia Golf Center. Och självklart ville vi det. Intresset för att delta är stort och vi ser fram emot en rolig tävlingshelg.

Pebble Beach Golf Links. Foto: Joann Dost.

Spelet sker på Pebble Beach, en amerikansk bana som många golfare drömmer om att spela på någon gång.

– Det är en vacker bana som består av mycket vatten och tuffa bunkrar, men i simulatorgolf behöver spelarna inte ta hänsyn till varken väder eller vind, menar Kristina Hjorth. En normal greenfee kostar cirka 575 US dollar. I den virtuella varianten spelar man för vanlig tävlingsgreenfee.

Save the date!

Callaway Masters spelas fredag-söndag, kl 10.15-21.15 Resultaten redovisas fortlöpande under hela helgen i GameBook. På söndag kväll utses vinnande land och spelande segrare som belönas med priser sponsrade av Callaway.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights