NyheterTävlingar

Birdiefyrverkeri på Hawaii

Det blev som brukligt många birdies och låga resultat när PGA-touren drog igång säsongen med The Sentry på Plantation Course på Hawaii. Vinnarscoren blev hela 29 under par vilket var relativt väntat. Mindre väntat var att vinnaren skulle vara en 38-åring som för fem år sedan kämpade med alkoholism och depression. Men Chris Kirk har flera gånger visat att det går att resa sig när livet ser som mörkast ut.

För tredje året i rad på Kapalua sköt vinnaren av The Sentry en avslutningsrunda på åtta under par eller bättre. Kirk avslutade säsongspremiären med 65 slag, åtta under par, och kunde vinna med ett slag före Sahith Theegala och ytterligare ett före Jordan Spieth.

Amerikanen tog ledigt från golfen i nästan två månader efter FedExCup-slutspelet i höstas. Eller inte helt ledigt. Han spelade några rundor från vänster och sköt en 82-runda som bäst.

– Det var som att spela golf som när jag var liten grabb igen. Svårt, men otroligt kul, sa Kirk.

Dock är det höger som gäller för Kirk i sin professionella golfkarriär. Segern på Hawaii gav 3,6 miljoner dollar och en rivstart på årets säsong. Han garanteras även en plats i Masters på Augusta National i april.

– Jag är så tacksam för de senaste fem åren. Det har varit otroligt. Jag njuter av att tävla, jag njuter av mitt arbete. Det gjorde jag inte för några år sedan, men nu älskar jag varje minut, sa Kirk efter sin seger.

Han vann Cognizant Classic förra året, och PGA-touren hedrade honom då med ett ”Courage Award” i slutet av säsongen. Kirk tackade för den fina utmärkelsen och gick alltså ut och vann i årets första tävling.

Det blev ett riktigt birdiefyrverkeri på Hawaii. Värst av alla var Sungjae Im som drog till med hela 34 birdies under veckan, nytt rekord på PGA-touren. Ludvig Åberg hade en kämpig tävling men avslutade riktigt starkt med en 63-runda som innehöll 10 birdies och som tog upp honom till en slutlig 47:e plats.

Vincent Norrman kom sist i det 59 man starka startfältet trots att han slutade på totalt sex under par.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från The Sentry

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights