NyheterTävlingar

DP World Tour i kinesiskt samarbete

DP World Tour och China Golf Association (CGA) har tillkänngett ett strategiskt partnerskap som underlätta för China Tour-spelare att spela på DP World Tour. Samtidigt bekräftar parterna en  samsanktionering av flera tävlingar fram till 2025.

Samarbetet kommer bland annat att innebära att den ledande spelaren på China Tour ges ett undantag i kategori 17 på DP World Tour för nästa säsong.

Dessutom kommer nästa spelare från China Tour’s Order of Merit att få ett undantag i kategori 12 på Challenge Tour för följande säsong, medan den ledande deltagaren till DP World Tour’s Qualifying School kommer att vara undantagen från den sista etappen, med ytterligare undantag för de andra till fjärde placerade deltagarna till andra steget.

Som en del av DP World Tours åtagande att stödja professionell golf i Kina, kommer samsanktionerade Volvo China Open att återvända till Race to Dubai 2024 efter en frånvaro på fyra säsonger. Årets tävling spelas på Hidden Grace Golf Club i Shenzen 2-5 maj.

Två Challenge Tour-tävlingar kommer också att spelas i Kina 2024 och 2025, med Hainan Open (10-13 oktober) och Hangzhou Open (17-20 oktober) som blir en del av Challenge Tours 2024 Road to Mallorca.

– Genom detta strategiska partnerskap stärker vi våra band med China Golf Association. Avtalet ger kinesiska spelare mer tillgång att kunna tävla på den internationella scenen. Detta kommer att göra det möjligt för fler talangfulla kinesiska spelare att följa i fotspåren av spelare som Wu Ashun och Li Haotong, som båda är vinnare på DP World Tour, säger Ben Cowen, Chief Tournament Business Officer på DP World Tour.

– European Tour Group var en av de tidigaste internationella tourorganisationerna som samarbetade med CGA. Under åren har vi upprätthållit en nära koppling och etablerat en djup vänskap, och det kommande strategiska partnerskapsavtalet tar vänskapen till en helt ny nivå. CGA och China Tour omfamnar global golf med en öppen attityd och välkomnar spelare från hela världen att bevittna övergången, säger Tian Xiaojun, vice ordförande för China Golf Association.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights