NyheterTävlingar

Personligt rekord av Alex Norén

I Zozo Championship för två veckor sedan i Japan kämpade Alex Norén med sitt wedgespel. Han spelade inte förra veckans tävling utan arbetade istället hårt med sina wedgar och det gav resultat den första dagen av Butterfield Bermuda Championship. Norén gick runt på 61 slag, hans bästa någonsin på PGA-touren och leder med två slag.

Och det var wedgespelet som var nyckeln till framgång för Norén på Port Royal Golf Club. Det var i princip vindstilla på Bahamas och Norén siktade in sig och la upp sig nära på många hål, satte hela 11 birdieputtar och kom in på 61 slag.

– Det var ganska enkla förhållanden idag och det blev många wedgar till pinnarna. Jag är väldig, väldigt glad med rundan. Det var fantastiskt att gå tio under par, det var länge sedan jag fick till en riktigt låg runda, sa Norén efteråt var tidigare bästa runda var en 63:a på det andra varvet av AT&T Byron Nelson förra året.

Detta var andra veckan i rad med låga scorer på PGA-touren, förra veckan vann sydafrikanen Erik van Rooyen World Wide Technology Championship på hela 27 under par. Van Rooyen, vars bästa vän kämpar mot cancer, bestämde sig för att dra sig tillbaka och istället vara med sin vän denna vecka. Han ersattes i veckans startfält av Robert Garrigus.

45-årige Garrigus som inte klarat en cut på sina senaste 20 tävlingar på PGA-touren tackade och tog emot och öste i birdies på Port Royal Golf Club.

– Jag tänkte gå ut idag för att skaka bort rosten och det gick ju riktigt bra. Det var väldigt roligt idag och mitt närspel var helt perfekt, sa Garrigus.

Port Royal Golf Club är en av de kortaste banorna på PGA-touren med sina 6 828 yards. Det brukar dock nästan alltid blåsa här vilket gör banan tuffare. Men när det var vindstilla kunde spelarna jaga birdies och 90 av de 130 i startfältet gick under par den första dagen.  

Fairways är inte så breda på Port Royal Golf Club. Det hindrade dock inte Adam Long från att pricka de första 11 på och tillsammans med de två sista han träffade i Las Vegas för två veckor sedan och samtliga 56 förra veckan i Mexiko blev det till slut 69 fairways i rad som Long träffade. Nytt rekord på PGA-touren.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Butterfield Bermuda Championship​

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights