Nyheter

John Cockin har gått bort

En varm, rolig och viktig person för svensk golf har gått ur tiden. John Cockin kom till Sverige 1962 som ung instruktör från England. Han blev snabbt en populär profil i golfsverige och han arbetade som uppskattad instruktör på totalt fem olika golfklubbar och var även klubbdirektör Ullna G&CC och Fågelbro G&CC.

John Cockin var med och utvecklade svensk golf och öppnade nya möjligheter för svenska instruktörer och professionella spelare. Bara några dagar in på det nya året gick John Cockin bort, 84 år gammal.

På PGA Swedens hemsida hyllas Cockin med denna text från ordförande Marcus Lindell och VD Johan Hampf.

”Det är med tungt hjärta vi meddelar att vår första hedersordförande, John Cockin, har gått bort efter en tids sjukdom. John med sin positiva, karismatiska personlighet, höga kompetens och starka vilja, var en viktig drivkraft inom svensk golf och PGA under många år. Saknaden är redan stor.

John var ordförande i PGA under hela 19 år fram till 1997. John tillsammans med Christer Lindberg och Karl-Axel Lunell, var starkt bidragande till den viktiga utveckling som PGA genomgick under 70- och 80-talet. Från att medlemmarna nästan bara bestod av PGA-instruktörer till att svenska PGA-medlemmar började vinna tävlingar på såväl Europatouren som USA-touren.

Under Johns ordförandeskap fick PGA ett nytt samarbete med SGF som bland annat bidrog till avtalet rörande ”Öppen Golf” 1983. John lyckades ena hela svenska PGA-kåren att detta avtal var vägen till framgång. Med facit i hand vet vi att just detta beslut verkligen var banbrytande. Till exempel startades Swedish Golf Tour för såväl damer som herrar, med SGF och PGA som lika ägare via Svenska Golftourerna AB.

John var en karismatisk person som aldrig hade långt till skratt. Alltid med golfen och PGA nära hjärtat. Han var den duktiga PGA-pron personifierad. Bra lärare, duktig spelare, ser alla människor och har en underbar humor. Johns fantastiska tal är öppnat många dörrar för PGA och svensk golfsport.

Våra tankar går nu i första hand till Johns familj samt hans nära och kära. Vi minns John för den varma person han var, för allt han gjort för PGA och för svensk golf”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights