NyheterTävlingar

Suzann Pettersen fortsätter som kapten för Europa

I höst spelas Solheim Cup på Finca Cortesin i spanska Costa del Sol med norskan Suzann Pettersen som kapten för det europeiska laget. Trots att det är över ett halvår kvar till tävlingen har hon redan utnämnts till kapten även i nästa års upplaga som kommer att spelas på Robert Trent Jones Golf Club i Virginia.

– Jag älskar Solheim Cup och det är en unik ära att bli tillfrågad att bli kapten för Europa igen 2024. Att erbjudas kaptensrollen en andra gång innan årets match ens har spelats är lite annorlunda än vanligt, eftersom vi vanligtvis spelar tävlingen vartannat år, men på grund av förändringarna i spelschemat är det är helt logiskt, säger Suzann Pettersen i ett pressmeddelande.

– Hittills har min kaptensroll 2023 varit en ren fröjd och att få leda laget i Europa i år och sedan igen nästa år i USA, kommer att vara en stor ära. Detta kommer att tillåta oss att bygga en strategi och en filosofi för laget som vi kan behålla och som gör det möjligt för spelarna att fokusera på sin prestation.

Suzann Pettersen vann 21 tävlingar i sin karriär, varav två majors. Hon har representerat Europa i Solheim Cup nio gånger, den senaste gången 2019 när hon sänkte en berömd putt på Gleneagles i Skottland för att avgöra hela matchen.

– Suzann var ett självklart val att det det europeiska laget även 2024. Hon har gjort ett imponerande jobb med att förbereda laget inför årets drabbning i Spanien och hennes erfarenhet, passion och stolthet kommer att göra henne till en fantastisk ledare 2024, menar Alexandra Armas, vd på Ladies European Tour.

Stacy Lewis, USA:s lagkapten i Solheim Cup 2023, kommer även hon att fortsätta sin roll som kapten i USA 2024, på Robert Trent Jones Golf Club utanför Washington D.C.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights