Nyheter

Eldsjälar inom juniorgolfen hyllas

Annika Sörenstams internationella flickjuniortävling i Sverige går av stapeln i juni i år på Vasatorp GK i Helsingborg. I samband med detta kommer Golfhäftet att dela ut ett pris till en eldsjäl från klubbsidan som varit extra dedikerad i sitt engagemang för juniorgolfen det senaste året. Nomineringarna till det nyinstiftade priset Driving Force Award pågår fram till den 13 maj 2022.

ANNIKA Invitational Europe har spelats i Sverige sedan 2012 och är en av sju tävlingar som Annika Sörenstams stiftelse ANNIKA Foundation arrangerar årligen runtom i världen. I Sverige arrangeras tävlingen tillsammans med Svenska Golfförbundet och Golfhäftet. Nytt för i år är att under ANNIKA Invitational Europe kommer Golfhäftet att dela ut ett pris till en eldsjäl inom juniorgolfen. Nomineringarna till Driving Force Award startar i april och i juryn finns Golfhäftets VD & Medgrundare Fredrik van Speijk, Marcus Norman från Svenska Golfförbundet och Louise Friberg, Klubbchef på Vasatorps Golfklubb.

Annika Sörenstam
Annika Sörenstam

– Ett av de viktigaste kriterierna när vi väljer värdklubb till ANNIKA Invitational Europe är att klubben satsar på juniorverksamhet och engagerade ledare som kan motivera, stötta och vara en bra förebild, som t.ex årets värdklubb, Vasastorp GK. Jag tycker att det är ett mycket bra initiativ att Golfhäftet har instiftat det här priset och ser fram mot att dela ut det under ANNIKA Invitational Europe, säger Annika Sörenstam.

Viktigt pris

– Bakom varje framgångsrik golfspelare eller golfklubb finns ofta en engagerad och outtröttlig ledare som gör skillnad. De behöver bli fler och de förtjänar att uppmärksammas. Därför är det ett både fint och viktigt pris som Golfhäftet instiftat, säger Marcus Norman, Sportchef på Svenska Golfförbundet.

För att nomineras till Driving Force Award ska man:
– Ha en tydlig positiv inverkan på klubbens juniorverksamhet
– Bidra till en ökning av aktiva juniorer i klubben
– Bidra till gemenskap och inkludering i klubbens juniorgrupp
– Bidra till att utveckla klubbens verksamhet för tjejjuniorer
– Bidra till en ökning av aktiva tjejjuniorer i klubben
– Stötta och sporra juniorerna

Golfbranschen ska vara på tårna

– Tränare, föräldrar och andra eldsjälar som engagerar sig i våra juniorgolfare är stommen i golfens framtid. Vi vill gå i bräschen för att hela golfbranschen ska vara på tårna och utvecklas tillsammans med nya golfgenerationer. Driving Force Award är det senaste av våra initiativ för juniorgolfen och det är superviktigt att lyfta engagemanget från klubbsidan också, det är ju där eldsjälarna finns och gör ett fantastiskt jobb som hittills inte uppmärksammas utanför klubben, berättar Fredrik van Speijk, VD & Medgrundare på Golfhäftet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights