NyheterTävlingar

BMW PGA Championship återupptas på lördag

DP World Tour meddelade idag att BMW PGA Championship kommer att starta igen på lördag morgon. Allt spel på Wentworth avbröts på torsdagskvällen och ställdes in helt på fredagen efter Drottning Elizabeth II:s bortgång.

Beslutet att starta spelet igen på lördag har tagits i enlighet med officiella nationella sorgeriktlinjer och i samråd med det brittiska departmentet DCMS (Digital, Culture, Media and Sport).

Under helgen fortsätter alltså tävlingen där spelare, caddies, personal, volontärer och åskådare kan sörja tillsammans, uttrycka sina kondoleanser men även fira drottningens extraordinära och långa liv.

Det andra varvet av BMW PGA Championship kommer att återupptas klockan 06:40 lokal tid på lördagsmorgonen och alla ursprungliga starttider för det andra varvet kommer att förbli desamma. De spelare som ännu inte har slutfört sitt första varv kommer att göra det från 07:30 och framåt från den plats på banan där de stannade på torsdagseftermiddagen.

BMW PGA Championship kommer att spelas över 54 hål med avsikten av avslutas på söndag som planerat. Det blir således inget spel på måndag på grund av den pågående planeringen av drottningens begravning.

Under helgen på Wentworth kommer svarta band att finnas tillgängliga för folk att bära och flaggor kommer att fortsätta vaja på halv stång. Dessutom kommer det att vara två minuters tystnad klockan 09:50 lokal tid på lördagsmorgonen.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights