NyheterTävlingar

Grant i delad ledning i Schweiz

Linn Grant delar ledningen med Christine Wolf från Österrike efter den första dagens spel av VP Bank Swiss Ladies Open. På grund av ett kraftigt regn på onsdagskvällen försenades spelet med en timme på morgonen, men när det väl återupptogs blev det en klar och solig dag på Golfpark Holzhäusern.

Att Grant är i ledning efter den första dagen är ännu mer imponerande med tanke på att hon inte spelade in sig på banan före tävlingen.

– Jag skickade ut min bror och min pojkvän på banan för att titta på den. De gjorde ett bra jobb och hade med sig bilder, filmer och anteckningar till mig. Jag tror att jag kunde spela relativt fritt och mer aggressivt eftersom jag inte riktigt visste var alla problem på banan fanns, sa Grant efter sitt fina varv.

23-åringen, som vann Skaftö Open för ett par veckor sedan, tappade sitt enda slag för dagen på 10:e hålet och hade en utmärkt avslutning med fyra birdies på sina fyra sista hål för att nå toppen på sju under par.

”Banan var skyldig mig några birdies”

– Jag kände att jag spelade bra hela dagen och hade många puttar inom tre eller fyra meter som jag inte kunde få i. Det kändes som att banan var skyldig mig några birdies, så jag tog dem på de sista hålen.

– Det finns många hål där man inte ser fairway och det är några blinda slag, så jag var tvungen att lita på vad Pontus sa.

Christine Wolf delar ledningen med Linn Grant. Foto: Mark Runnacles / LET

Christine Wolf spelade bra golf hela dagen på en bana som ligger bara några timmar från där hon bor.

– Det var en mycket trevlig dag på banan. Jag spelade stabilt och hade en bra boll där vi pushade varandra hela tiden. Jag har varit här så många gånger och det känns nästan som min hemmabana. Jag njuter verkligen av den här veckan, sa Wolf.

Tredjeplatsen delas av fyra spelare och näst bästa svenskor är Moa Folke och Sofie Bringner som delar 16:e platsen på tre under par.

Det första varvet återupptas klockan 08:00 på fredagen då de sista grupperna slutför sina återstånde hål. Två tysta minuter kommer att hållas under fredagen klockan 14:20 för Drottning Elizabeth II:s bortgång.

Klicka här för att komma till ledartavlan från VP Bank Swiss Ladies Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights