Golfbanor i SverigeNyheter

Enormt bostadsprojekt vid Lydinge Resort

I över två decennier har familjen Gibrand jobbat för att skapa ett av landets trevligaste resorts med stark fokus på känsla och kvalité. Nu öppnas möjligheten att bosätta sig området. Projektet som kommer omsätta 3-4 miljarder och ge mängder av jobbtillfällen för lokala näringslivet har fått positivt planbesked av Åstorps kommun. Nu kommer en detaljplan att påbörjas för första etappen som innefattar 200-400 bostäder.

Allt samlat på plats

– Inspirationen kring utformning och koncept har vi tagit mycket från resorts i USA och resort communities i spanien. Vi kommer att skapa en boendemiljö som speglar en hög livskvalité med flera aktiviteter med olika former av service och boende, och allt samlat på en plats, berättar Björn Gibrand VD på Lydinge Mark & Exploaterings AB som driver utvecklingen av området.

Lydinge Villapark

Lydinge Villapark kommer att bestå en av mix av bostäder med villatomter, bostadsrätter och hyresrätter som totalt blir cirka 800 bostäder. Det är nästan en fördubbling av bostäderna i samhället Hyllinge och blir därmed kommunens största bostadsprojekt någonsin.
– Det är svårt att säga exakt när vi kan påbörja byggandet men går allt som det ska så kan vi räkna med start för etapp 1 någonstans runt 2024, säger Björn.

Lydinges fina bana ska bli ännu bättre. Foto: Mickael Tannus
”En bra bana ska bli en topprankad bana”

Samtidigt ska golfbanan på Lydinge utvecklas. Man har anställt Lars ”Knuda” Knutson som ny Course Manager som ska ta Lydinge ”från en bra bana till en topprankad bana”. I branschen är Knuda en av de mest erfarna banchefer i landet. Knuda har över 30 års erfarenhet från golfvärlden där han senast varit banchef på Barsebäck 2018-2021 och innan dess på Ljunghusen 1999-2017.

Golfbanan utvecklas också

– Vi har en häftig resa med Lydinges golfbana bara på några år. Jag ser verkligen fram emot att ta mina 30 års erfarenhet på olika banor och se till att skapa en otrolig utveckling på Lydinge Resort. Hela anläggningen har en otrolig vision och nu ska vi se till att golfbanan utvecklas i samma takt, berättar Lars ”Knuda” Knutson.

Vill du flytta och hyra ut ditt eget boende – ett tips är att hyra ut och få in hyresintäkter, se hur du gör här
(annons från Samtrygg)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights