NyheterTävlingar

Bra spel av Åberg och Norén i Las Vegas

Tom Kim försvarade sin titel i Shrines Children´s Open. Alex Norén gjorde sin bästa tävling för säsongen och slutade trea, men ändå var det Ludvig Åberg som återigen fick de största rubrikerna.

De senaste månaderna har som bekant varit otumlande för 23-åringen från Eslöv. Segern i Omega European Masters i Schweiz gjorde att han valdes som en av Luke Donalds wild cards i det europeiska Ryder Cup-laget. Där slog Åberg ett historiskt rekord när han tillsammans med Viktor Hovland vann sin foursomematch mot Scheffler och Koepka med 9/7. Åberg spelade in två poäng till Europa i Rom och det blev ett kort segerfirande för 23-åringen. Redan dagen efter Ryder Cup åkte han tillbaka till USA för spel på PGA-touren.

– Jag försöker spela så mycket jag kan, försöker njuta av det och försöker förbättra min status för nästa år, menar Åberg.

Veckan efter Ryder Cup slutade han delad tvåa i Sanderson Farms Championship. Tillsammans med Henrik Norlander och tre andra spelare blev det särspel där Luke List till slut var starkast i den kvintetten.

Måndagen efter begav sig Åberg vidare till Las Vegas och Shriners Children´s Open där han började i ett lugnt tempo men exploderade den sista dagen med en 62-runda, nytt personligt rekord, som förde upp honom från en 42:a plats till en slutlig delad 13:e plats.

Åbergs kort på PGA TOUR för 2024 är redan säkrat, tack vare att han slutade i toppen av 2023 års PGA TOUR University Ranking. Men det kan fortfarande förbättras. Om han behåller sin plats bland de 125 bästa, vilket nu är troligt, kommer han att vara kvalificerad för nästan alla tävlingar på PGA TOUR 2024 samt The Players Championship. 13:e platsen i Schrines Children´s Open tog Åberg från 113:e till 96:e plats på FedEx Cups höstranking.

Han närmar sig också en plats bland de 50 bästa på den officiella världsgolfrankingen, vilket skulle ge en plats i Masters på Augusta National i april. Åberg är nu rankad 58 i världen.

Alex Noréns fina tredje plats i Schrines Children´s Open var hans bästa på hela säsongen och förde upp 41-åringen från en 70:e plats till en 63:e plats på världsrankingen.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Schrines Children´s Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights