Nyheter

Greg Norman träffar lagens män: ”Vill inte vara rivaler”

– Vi vill inte vara rivaler. LIV Golf kommer till Capitol Hill den här veckan för att träffa lagstiftare från båda parter, säger nu LIV Golfs talesperson Jonathan Grella till ESPN i ett uttalande på måndagen.

– Med tanke på PGA-tourens försök att strypa våra framsteg när det gäller att omforma spelet, tror vi att det är absolut nödvändigt att utbilda medlemmarna om LIV:s affärsmodell och motverka Tourens konkurrensbegränsande ansträngningar.

The Open-vinnaren Cameron Smith har gått över till LIV Golf och välkomnades av vd:n själv, Greg Norman. Foto Instagram

Bråket har genomsyrat hela golfvärlden länge nog. Nu vill LIV-tourens vd Greg Norman, golf-legendar från Australien, sätta stopp för orättvisorna. Vissa federala lagstiftare har offentligt uttryckt oro över tourens kontroversiella band till Saudiarabien. PGA touren har uteslutit vissa LIV-golfare från att spela vissa mästerskap.

Golfstjärnorna Tiger Woods och Rory McIIroy har uttryckligen betonat faran med den nya touren och säger att det är fel av golfspelare att gå över för att bara tjäna pengar. Flera tidigare vinnare av stora mästerskap, inklusive Cameron Smith, Phil Mickelson, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau och Patrick Reed, lockades till den LIV med avtalsbonusar värda så mycket som 100 – 200 miljoner dollar.

Greg Norman försökte prata med PGA-representant

Norman har sagt att han försökte prata med PGA-tour-kommissionären Jay Monahan tidigare om att försöka lista ut hur ligorna kan samexistera. Men utan resultat. Greg Norman är inte längre intresserad av diskussioner utan tycker att LIV-touren fungerar.

Nu är det lagens män som får avgöra vem som har rätt, och vem som har fel i det delikata ärendet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights