NyheterTävlingar

Bra start av Tiger Woods på Riviera

19 av världens 20 bästa spelare fanns på plats när den första ronden av The Genesis Invitational spelades. Men golfvärldens blickar riktades mot en 1294-rankad spelare. Nämligen tävlingens värd: Tiger Woods.

47-åringen spelade sin första stora tävling sedan The Open förra sommaren och publiken bar fram honom längs banan och över hela Riviera Country Club hördes ”Tiger!” ”Tiger!”.

Rivieras första tee kommer alltid att vara en speciell plats för Woods. Det var där han startade sin första tävling på PGA-touren 1992 som 16-åring. Då samlades fansen runt första tee för att se på golfens nya supertalang. Nu var de på plats för att se en legend göra comeback. Igen. Kanske för sista gången.

Woods inledde med en birdie efter en elegant chip. Han gjorde en bogey tre hål senare, men en ny birdie på åttan tog honom tillbaka till ett under par. Bogeys på 10:an och 12:an gjorde dock att han trillade ner på leaderboarden.

Men publiken skulle få anledning att jubla och ropa hans namn igen. Woods avslutade med tre birdies i rad och återigen ropade den stora publiken ”Tiger!” ”Tiger!”. Hans medspelare för dagen, Rory McIlroy och Justin Thomas var båda imponerade av Woods comeback. Men inte förvånade.

– Han gjorde som han alltid har gjort, sa McIlroy.

Woods lyckades även driva ut sina medspelare några gånger, något som förvånade många. Tiger slog åtta drives över 300 yards och snittade nästan 180 miles per hour drivern.

– Det kommer en tid när jag inte kan göra det här längre, sannolikt är den tiden inte så långt borta. Men just känner jag att jag fortfarande kan, sa Tiger efter sin 69-runda.

Woods delar 27:e platsen och är fem slag efter ledande Max Homa och Keith Mitchell. Spanjoren och världstrean Jon Rahm är ett slag efter ledarduon.

Klicka här för att komma till ledartavlan från The Genesis Invitational

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights