Äta & Bo

Brett aktivitetsutbud mellan matorgierna

Högbo Brukshotell är känt för sitt förstklassiga kök och erbjuder tillräckligt med aktiviteter för att du ska kunna släpa med dig icke-golfare utan att behöva ljuga för dem.

Högbo Brukshotell ligger 20 minuters körning väster om Gävle, strax norr om Sandviken, och erbjuder en naturskön miljö med blandad publik. Hemsidan är mycket informativ och ger en klar bild av alla olika paket som finns; för den karaktärssvage går det att få för sig att göra helt andra saker än att spela golf på dagarna. Det positiva med detta är att det finns goda chanser att sysselsätta den som av outgrundliga anledningar inte spelar golf för att sedan sammanstråla för gemensamma aktiviteter resten av dagen. Priset på paketen varierar lite med datumen och vilken typ av rum du väljer. Om två personer i ett dubbelrum vill ha olika paket ska ni höra av er till hotellet så fixar de upplägget.

Vandringsleder, uthyrning av kanoter och cyklar, äventyrsbanor, bad, fiske – listan på aktiviteter är lång. Under vårt besök en helg var det dessutom fullt med aktiviteter runt Högbo Qvarn (i direkt anslutning), bland annat en utställning av Ford Mustang-bilar och en annan av fågelhundar. Vi hann också med att störa ett avgörande moment i en kaninhoppningstävling, men den lille krabaten fick hoppa om med hänvisning till force majeure. Till de permanenta aktiviteterna vid kvarnen finns minigolf, restaurang, mini-djurpark och en smedja där du eventuellt kan göra en sista justering av din utrustning innan rundan.

Hotellet har drygt 100 rum uppdelade på fyra typer. Vi hamnade i huvudbyggnaden och hade badkar, något som känns som en bonus i dessa dagar. Här finns också spa, pool och träningsfaciliteter. Personalen är fantastiskt trevlig och hjälpsam rakt igenom och det märks att de trivs här vilket i sin tur får oss som gäster att trivas.

Mellanlanda i sorbet

Restaurangen är dragloket i verksamheten och finns med i White Guide där den omnämnts som Gästriklands bästa. En 4-rätters ingår som standard i paketen, tillsammans med frukostbuffén och en eftermiddagsfika modell större. Dessertbuffén är vida känd och är du lagd åt gottegrishållet lär du behöva en strategi för att få i dig så mycket som möjligt. Servitrisen tipsade om att starta med ostarna, mellanlanda i sorbet och sedan attackera de lite tyngre grejerna. Det här hade säkert fungerat för oss om vi inte hade fått ögonen på alla typer av lyxig choklad på vägen till ostarna. 

Sagolik hjortstek

Dessertbuffén i all ära, själva var vi nog mest imponerade av huvudrätten. Vi valde båda en hjortstek som var sagolikt bra, men samtidigt sneglade vi på grannarnas tallrikar och allt såg fantastiskt ut.

Frukostbuffén börjar tidigt varje dag och är sannolikt den bästa vi någonsin gett oss på, till kvalitet, variation och omfång – saknar du något lär du inte hitta det på norra halvklotet. Här har man också fattat att bacon ska vara knaprigt, så du slipper stå och gräva bland fettslamsor.

Golfbanan ligger tio minuters promenad från hotellet genom det trevliga Högbo Qvarn-området. Här finns 27 hål uppdelat på en 18-hålare och en 9-hålare (2 580 meter, par 35). Den senare är öppen för pay & play, så länge en person i bollen har officiellt hcp. Under vårt besök var den i lika fint skick som huvudbanan.

18-hålaren är en kuperad skogsbana med ganska gott om utrymme. Teetavlorna visar avstånd till närmaste hinder, men det kan vara en god idé att få med en banguide. Slopen är ganska generös, så det finns goda chanser att scora bra. Vi håller hål 11 som signaturhål, ett par fem där gul och vit tee ligger högt och där omdömet sätts på prov av ett dike som korsar fairway precis där många landar sitt utslag. Kiosken passeras efter hål 4 och 9.

Av Bobmenreport
Foto Pressbilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights