NyheterTävlingar

Broberg en vinnare igen efter sex års skadehelvete

Han ledde med åtta slag inför det sista varvet av Dutch Open efter bland annat två raka banrekord och ett bländande spel. Och trots att Kristoffer Broberg inledde söndagens spel med en birdie skulle dagen bli en kamp. En kamp för sin första seger på Europatouren på sex år.

Han letade efter det fina spelet som tagit honom till 23 under par efter tre rundor, men den fanns inte att finna. Istället fick Kristoffer Broberg plocka fram all sin mentala styrka under söndagens spel på Bernardus Golf i Nederländerna och försöka navigera sig runt banan och hålla de jagande konkurrenterna bakom sig. Men Alejandro Canizares och Matthias Schmid närmade sig och trycket ökade på svensken.

På det 12:e hålet kunde det ha gått riktigt illa för Broberg och han låg i klurigt läge vid en greenbunker på fem slag och det lutade åt dubbelbogey eller ännu värre. Men istället sänkte han chippen för bogey. Det blev ytterligare en bogey för Broberg på det 14:e och då var Schmid endast två slag bakom. Men en läcker birdie på det 17:e gjorde att han kunde slappna av och vinna med tre slag före Schmid och fem slag för Canizares som hade en tuff avslutning.

Kristoffer ”Kotte” Broberg grät efter sin kämpaseger i Holland. Den första efter sex år fyllda av skador.

Det var en emotionell Broberg som intervjuades på den 18:e greenen direkt efter sin seger.

– Jag är så lycklig just nu men mitt spel var inte där idag, jag kämpade hela tiden. Jag kände mig inte bekväm med bollen men jag är otroligt glad över vinsten. De sex senaste åren har varit en mardröm, jag har varit så nära att sluta. Det har varit en tuff tid. Det här är mycket större vinst än den 2015, sa en rörd Broberg.

– Det innebär en stor förändring för mig. Jag kan nu spela större tävlingar och jag kan planera mitt tävlingsschema på ett annat sätt.

Med segern rusar Kristoffer Broberg upp 73 placeringar till plats 81 på Race-to-Dubai rankingen.

Klicka här för att se slutresultatet i Dutch Open.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights