NyheterTävlingar

Solheim Cup till Holland

Nästa år spelas Solheim Cup i spanska Finca Cortesin, 2024 blir det Robert Trent Jones Golf Club i Virginia som är värd för matchen mellan Europa och USA. Nu står det klart var den ska spelas när den återvänder till Europa 2026.

Det blir Bernardus Golf i södra Holland som kommer att vara värdbana. Bernardus Golf är ritad av Kyle Phillips och öppnade 2018. Den har redan varit värd för Dutch Open vid två tillfällen 2021 (med Kristoffer Broberg som segrare) och 2022 och kommer återigen vara värd för tävlingen 2023.

Bernardus är en hedbana med många vattenhinder. Klubbhuset och träningsanläggningen är av högsta klass. Här finns spa, boende och en restaurang med en stjärna i Guide Michelin.

– Vi är mycket glada över att stå som värd för Solheim Cup 2026 och att samarbeta med Royal Dutch Golf Federation, IMG, LET och LPGA. Möjligheten att vara värd för ett så betydelsefullt sportevenemang är en stor ära för hela vårt team. Våra förberedelser är redan igång för att säkerställa att det blir en upplevelse i världsklass i september 2026, menar Robert van der Wallen, ägare till Bernardus.

Golf är den fjärde största sporten i Holland med fler än 420 000 utövare och antalet växer hela tiden.

– Jag är stolt över att Solheim Cup kommer hit, detta evenemang bidrar till vår strategi att attrahera fler kvinnor och även att föryngra sporten i vårt land, säger Caroline Huyskes, ordförande för Royal Dutch Golf Federation.

Alexandra Armas, VD för Ladies European Tour är nöjd med valet av värdbana och även att IMG klivit in som partner till Solheim Cup.

– Tillsammans med IMG tror vi att vi i Bernardus och Royal Dutch Golf Federation har hittat den idealiska partnern för 2026 Solheim Cup i den 20:e upplagan av matchen. Deras vision och engagemang ligger perfekt i linje med vår. Banan, faciliteterna samt Royal Dutch Golf Federations inkluderande ambitioner för landet, gör att det kommer att bli en fantastisk upplevelse för både spelare och fans, menar Armas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights