NyheterTävlingar

Broberg slaktar motståndet i Dutch Open

Kristoffer ”Kotte” Broberg leder med hela åtta slag inför avslutningsvarvet i Dutch Open efter att skjutit 61 slag, 11 under par, på lördagen och slog därmed sitt banrekord från fredagens runda med tre slag. Broberg flög ut ur startblocken på det tredje varvet och gick de första sex hålen på sex under par. Ledningen från fredagen hade då vuxit från ett till fem slag mot konkurrenterna.

35-åringen tog sedan ett birdiepaus några hål innan det var dags för en superb avslutning. Broberg gjorde birdies på 11, 12, 14, 15, 16 och 17 och han närmade sig den andra 59-rundan på Europatouren någonsin. För det krävdes det dock en eagle på det sista hålet, men där fick han nöja sig med ett par och 61 slag och totalt smått fantastiska 23 under par efter tre varv.

Kristoffer Broberg leder med åtta slag inför avslutningsvarvet.

– Det var en riktigt bra dag. Jag spelade bra i början, sedan kämpade jag lite från hål sju till tio, men sen kunde jag gasa på igen. Min putter är stekhet och jag ser linjerna tydligt på varje green och då är det enkelt, sa Broberg efteråt.

– Jag tänkte inte på 59 eftersom jag inte gillar utslaget på det 18:e och jag har inte så stort självförtroende över bollen med drivern, så jag siktade bara åt vänster. Imorrn tänker jag ta ett slag i taget. Jag tänker ha koll på leaderboarden men jag tänker bara spelet mitt eget spel.

Kristoffer Broberg har inte vunnit en tävling sedan BMW Masters 2015 och kämpat med skadeproblem, men är nu tillbaka på allvar. En seger i Holland skulle föra upp honom till 73:e plats i Race to Dubai-rankingen och hans 772:e plats på världrankingen skulle vara ett minne blott.

Dansken Marcus Helligkilde är Brobergs närmaste utmanare på 15 under efter att ha skjutit en 68-runda på lördagen, ytterligare ett slag efter ligger Matthias Schmid, Alejandro Cañizares och Richard Mansell.

– Det är kul att vara där uppe med all publik som tittar på.  Det är min första tävling med stor publik och jag älskar det. Det kändes så bekvämt på något sätt och jag spelade rätt bra golf idag. Jag vet inte varför jag inte var mer nervös idag, men jag bara njöt hela rundan, sa Helligkilde som har en tuff uppgift imorgon att försöka att ta in åtta slag på Broberg.

Ledarbollen med Broberg och Helligkilde går ut klockan 12:25 och du kan följa ledartavlan här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights