NyheterTävlingar

Berg-och-dalbanerunda av DeChambeau

Bryson DeChambeau gick runt på 60 slag det andra varvet av BMW Championship och tog över ledningen, inte bara i tävlingen, utan i hela FedExCup-slutspelet. Inför det tredje varvet undrade många om det skulle komma en reaktion på det fantastiska varvet på fredagen, eller om DeChambeau skulle fortsätta att gasa på. Svaret blev både och.

Går att hitta både birdies och eagles

Caves Valley GC i Maryland är både enkel och tuff. Det går att hitta både birdies och eagles, men är man lite sned från tee, kan straffen bli hårda. DeChambeau började sitt tredje varv med två par.

Gasen i botten

Sen kommer en birdie på trean följt av två fantastiska eaglar i rad på fyran och femman. En birdie till på åttan gjorde att amerikanen vände på 30 slag, sex under par, och publiken började tro på ett nytt försök att gå under 60 slag av DeChambeau. Det var gasen i botten från tee och puttarna trillade i.

Se Leaderboarden här>>>

Det blev ytterligare en birdie på 11:an och en ledning med fyra slag. När han även bombade ut en lång drive på 12:an, en par-5 som spelats som ett av de lättaste hålen under veckan, såg livet ljust ut för DeChambeau.

Ligger lika

Men under den kommande halvtimmen försvann både ledningen i tävlingen och  drömmen om en riktigt låg score. Det blev vattenbesök på 12:an och 13:e. Patrick Cantlay gjorde inga misstag på dessa hål och fyraslagsledningen var borta och istället var det nu Cantlay som hade övertagit ledningen.

Bryson DeChambeau och Patrick Cantlay delar ledningen i BMW Championship.

Det ser ut att bli en duell på söndagen mellan Bryson DeChambeau och Patrick Cantlay som båda är 21 under par efter tre varv. Cantlays enda bogey för dagen kom på det sista hålet och därmed var DeChambeau ikapp igen.

Jon Rahm backade

Tre slag bakom ligger sydkoreanen Sungjae Im och ytterligare ett slag bakom jagar Abraham Ancer, Sam Burns, Sergio Garcia och Rory McIlroy. Världsettan Jon Rahm hade det tungt på de sista nio hålen med tre bogeys och föll tillbaka till 16 under par.

Alex Norén fortsätter klättra

Söndagen har mer än bara pokalen på spel. De 30 bästa i FedExCup går vidare till Tour Championship nästa vecka. Alex Norén fortsätter sin klättring i rankingen och närmar sig spel i nästa veckas tourfinal. Han 67-runda på lördagen tog honom från 43:e till 35.e plats i FedExCup och med en bra avslutningsrunda har Norén nu chansen att ta sig vidare.

Klicka här för att följa tävlingen!

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights