Nyheter

Norlander och Norén slår ut i natt

Blågula golfbagar står på rad inför OS i Tokyo. I natt börjar dramat för herrarna och då håller vi tummarna för att det går riktigt bra för Alex Norén och Henrik Norlander, två svenskar av de 60 som deltar.

Vad kan ni då förvänta er att se på kanal 5 i natt? Här nedan har bjuder vi på OS-programmet:

OS-programmet 2021

23 juli:  Öppningsceremoni
29 jul–1 aug:  Golf herrar rond 1–4
4–5 aug:  Golf damer rond 1–4
8 aug:  Avslutningsceremoni

Tokyo os-golf.jpg

Damernas OS-tävling startar nästa vecka med Sveriges hopp, Anna Nordqvist och Madelene Sagström. På japanska banan Kasumigaseki Country Club, som ligger en timmes bilresa från Tokyo, avgörs vilken nation som är bäst i golf. Hur är då bana att spela?

En ny design gjordes

Kasumigaseki Country Club en av två aktiva banor. Banan ritades om 2016 för att klara av den förändrade spelstilen och farledsbunkrar, träd och vattenrisker flyttades strategiskt. Man ökade också banans längd till 7466 yards.

OS - banan i Tokyo
Kasumigaseki Country Club

Den östra banan utgörs av en aning kuperad park. Det finns stora utmaningar för spelarna då det finns en hel del vatten att akta sig för och flera bunkrar kring greenerna.

Flyttades fram

Olympiska spelen i Tokyo skulle egentligen ägt rum förra året, men i mars 2020 fattades beslutet att flytta fram spelen ett år med anledning av corona-pandemin. Spelen heter dock fortsatt Tokyo 2020. 

Foto: Swedish Golf Team via Facebook

Här kan ni se ett klipp om os-spelen i Tokyo från Tee-party.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights